EVC E2 – Purmerend-E15M

De jongens tegen de meisjes – Of zoals de trainer zei: een wedstrijd die je alleen kunt verliezen.

Vanwege de afwezigheid van Jouri en Sander in een eenmalige samenstelling. Teun op doel en Lars op het middenveld.
Als een geoliede machine werden de baantjes gelopen en de armen en benen los gemaakt. Sander schoot Teun in en na wat lummelen (spel met (voet)bal en in het midden van de kring iemand die moet proberen deze af te pakken red.) werd de wedstrijd begonnen.

1e Helft

Een wat aarzelende start met wat voorzichtige aanvallen van EVC die in eerste instantie niet doorkwamen werd deze aanvallende druk Purmerend snel te groot. Een mooie bal in de 6e minuut van Simon trof doel. Helaas lieten de dames van Purmerend dit hun motivatie niet afnemen maar had dit eerder meer motivatie tot gevolg L. Het spel in deze fase van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van EVC. Maar EVC hield de druk erop met wat gevaarlijke ballen op doel, mooie voorzetten van Dylan (aanvoerder), Dylan, Daan, en Thijmen in combinatie met verdedigend werk van Lars en Dees. De combinatie van een klein beetje geluk en de mooie acties van Teun hield het doel van EVC leeg. Een mooie voorzet van Thijmen miste net de voeten van de EVC spitsen maar door de druk er goed op te houden kon er vrijwel direct hierna vanaf de linkerkant door Huub gescoord worden: 2-0. Het meeste van het spel op de zijde van Purmerend met als gevolg dat er door Purmerend flink gecounterd kon worden maar de verdediging hield ook in deze fase het doel gelukkig leeg. Na een inworp van Simon richting het doelgebied van Purmerend kon Marijn op doel schieten, helaas net voor langs… Maar eigenlijk zorgde een combinatie van dezelfde twee spelers kort hierna voor 3-0 (doelpunt Marijn). Daan wist door tactisch in te gooien een tweede inworp te forceren, ook deze werd door Daan ingegooid helaas zonder dat de bal echt richting goal kwam. Purmerend wist met een mooie dieptepass de verdediging van EVC te verrassen en met een beetje geluk en de hand van Teun werd het tegendoelpunt voorkomen. Vanuit de hieruit verkregen corner ging het helaas toch nog mis: 3-1.

Rust.

2e Helft

Na de welverdiende rust werd de tweede helft met veel enthousiasme begonnen. Overduidelijk waren er in de kleedkamer van Purmerend wat harde woorden gevallen want er werd met nog meer energie en sterk aanvallend begonnen. Gelukkig kon EVC met hard werken van onder andere Teun en Dees erger voorkomen. Purmerend wist goed gebruik te maken van wat onrust die ontstond vanwege een wissel, Dylan blesseerde zich maar kon ook gewoon weer doorspelen. Een mooie pass over de linkerkant wist de Purmerendse verdediging te verrassen maar ook de keeper van Purmerend stond haar “mannetje”. Een mooie combinatie tussen Daan en Thijmen strandde met veel kracht op het been van een tegenstander met erge pijn tot gevolg. Gelukkig kon ze na wat troostende woorden van haar trainer gewoon de wedstrijd vervolgen :). Simon probeerde met diverse soloacties de score te verhogen maar zonder effect. In deze fase leek het wel afgesproken te zijn om hoge ballen te schieten (beide partijen) voor het publiek leuk om naar te kijken maar zonder resultaat. Huub wist de druk (ook met het betere kopwerk) zo nu en dan samen met Simon en Thijmen (en de rest natuurlijk) ook goed op Purmerend te houden maar die gaven zich niet gewonnen. De tegenstanders hadden geen echt goed antwoord op de altijd gevaarlijke aanwezigheid van Marijn aan de rechterkant. Slimme terugspeelballen en een gebrek aan echte doelkracht van de tegenstander maakte dat de stand vrij lang onveranderd bleef. EVC wist niet meer tot scoren te komen vanuit diverse corners. Door de motivatie wist Purmerend tot het laatst toe de druk op EVC hoog te houden met een tweede tegendoelpunt vlak voor tijd: 3-2. Dit maakte de laatste minuten extra spannend zeker ook doordat Daan aan zijn hoofd geraakt werd. Het eindsignaal werd met veel enthousiasme door het EVC publiek ontvangen: gewonnen!