E.D. nekt de F4

Van een kraker kun je van tevoren niet echt spreken. Daarvoor staat de tegenstander – FC Purmerend in dit geval – iets teveel voor op de toppers van Bas ‘Guardiola’ Huygen. Toch gaat de F4 vol goede moed de strijd aan met het team dat aan een punt genoeg heeft voor het kampioenschap.

Een eenzijdige strijd blijkt al snel. Het is eenrichtingsverkeer en het doel van Jayden ‘De Gea’ Koning lijkt zo nu en dan op een heuse schiettent. Wonder boven wonder houdt de absolute Man Of The Match zijn doel met tientallen reddingen – en een beetje hulp van paal en lat – schoon en is de stand bij rust nog 0-0.

Chaos

Kort na rust is het opnieuw FC Purmerend dat de aanval zoekt. Waar Jayden ‘De Gea’ Koning in eerste – en tweede – instantie nog redding weet te brengen, wordt de bal in de chaos voor het doel aangeraakt door een speler uit eigen gelederen. De bal verandert van richting en hierdoor is de doelman kansloos, 1-0 (e.d.).

Uitblinker

Na de 1-0 blijven de toppers van ‘Guardiola’ erin geloven, maar de tegenstanders zijn simpelweg een maatje (of in het geval van een zekere Calvin Carrilho twee maten) te groot. Uitblinker ‘De Gea’ weet zijn team nog een tijdje op de been te houden, maar kan de 2-0 niet voorkomen. Als E.D. vervolgens weer om de hoek komt kijken, zorgt deze voor de 3-0 eindstand.

Sportiviteit

Gezien de monsterscores die FC Purmerend dit jaar heeft genoteerd, kan Bas ‘Guardiola’ Huygen ontzettend trots zijn op de collectieve topprestatie die zijn eerstejaars pupillen hebben geleverd. Waar de de toppers overigens een voorbeeld aan kunnen nemen is de geweldige sportiviteit van FC Purmerend. Na elke overtreding wordt door de betreffende speler geïnformeerd of het gaat met degene die getackeld is en de bal wordt netjes ingeleverd bij de scheidsrechter. De spelers van FC Purmerend laten hiermee zien hoe het ook kan en hoe het eigenlijk moet. Geweldig!

Oosthuizen

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma en coach en toeschouwers hopen dit geweldige eerste seizoen van de F4 in stijl af te sluiten. Als Rens Zoutberg weer aanwezig is (hij was ziek en werd ontzettend gemist tegen FC Purmerend) moet dit zeker lukken. Wat de uitslag ook mogen zijn, deze toeschouwer is ontzettend trots op de toppers van de F4. Verder verdient coach Bas ‘Guardiola’ Huygen een dikke pluim voor het feit dat hij ‘zijn’ jongens iedere week met zoveel plezier laat voetballen.

Met vriendelijke groet,

De toeschouwer(s).

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …