Volendam thuis 0-7 maar elftal groeit

De laatste mooie zomerdag ?zorgde ervoor dat veel ouders kwamen kijken ? vandaag bij onze wedstrijd tegen Volendam. Het tijdstip hielp ook?, misschien een idee voor alle wedstrijden ?? De jongens hadden er zin in. Tegen wijdbroeken wil je niet zonder verzet verliezen, nog liever winnen?. Even kijken naar de tegenstander, groot en ouder leken ze??. Jammer dan, wij gaan gewoon ons spelletje spelen spraken we af. En dat ging goed?. Heel goed werd er van achteruit overgespeeld naar voren, en de aanval tegen gehouden. Mike is er nog van aan het uitputten. Ook Sem en Thijl gooide veel passie erin. Vooral Hani strooide ( nog geen Sinterklaas hoor) met mooie steekpassen naar middenveld en aanval. Helaas kwam er 0-1 op het bord. Een pass van Tobias bereikte spits Max, net op tijd hersteld van griep, hij schoot maar helaas net geen goal. Aan de zijkanten begonnen Piet en Famady aardig te draaien. Tsja, zonnetje hé, dat geeft vleugels ?. Ook Amin, koosnaam Anwar, was weer wedstrijdfit en wisselde voorin goed met Max. Helaas kreeg hij net geen lekkere ballen. Met rust was het 0-3. Even bijkomen. Iedereen wilde graag uit de wissel en voorin spelen. Maar ja, er mogen er maar 8 op. En keeper Sven, weer goed in vorm vandaag, ziet toch ook graag verdedigers voor zich. Maar met 2 panna’s wilde we ook wel weer in de 2e helft publiek meer vermaken en onszelf belonen. Waar kan de bal snel naar voren en gaan voor een goal ?. Maar ja, Volendam wilde 0-10 winnen, ?, anders moesten ze lopend naar huis van hun voorzitter. Wij begonnen gelijk met een mooie aanval met goed overspel voorin. Thomas, nog niet genoemd maar ook weer goed aanwezig kan goed buffelen. Met Piet, Amin, Famady en Max werd keer op keer het doel opgezocht maar de bal ging niet in het net. En ondertussen liep de score uit naar 0-6. Toch bleven de mannen hun best doen en het zat gewoon niet mee in de afronding. Iets meer overspelen gaat wel bij ons in de toekomst tot doelpunten leiden. Schrijf dat maar op. En misschien iets voor de training??‍♀?. In ons ijver toch nog te scoren kwam er veel ruimte achterin en de einduitslag 0-7 kwam op het bord. Maar het was weer een stap in de goede richting⛸, allemaal bravo! En met penalty’s verloren we niet. Hani, Sem, Max en Thomas snoekduikpenalty voor publiek, scoorde. En Sven zorgde ervoor dat Edam toch niet met lege handen in de spannende derby bleef: 4-4 penalty’s . Trainer Valeer heeft vandaag aan de zijlijn meegeholpen, en geleerd?, dank je. En aanvoerder Famady dank voor de schone wastas en traktatie ??! Mike heeft de vieze wastas mee. Na afloop was de sfeer goed, mooi zo. Lekker thuis blaren likken, wonden helen en allemaal nog even dromen van de goede blokken en tackel’s en gemiste kansen. Dank voor de support, ?‍♂? Volgende week een nieuwe ronde. Fijn weekend en groet, Ronald ⚽