MC1 ZONDER WISSELS ONDERUIT IN WORMERVEER

FORTUNA WORMERVEER MC1 – EVC MC1 3-1 (0-1)

Er was nog een kleine kans voor EVC om kampioen te worden. Dan moest er vandaag gewonnen worden en concurrent Purmerland moest verliezen bij Volendam. Als dit alles zou lukken zou Purmerland – EVC de ultieme kampioenskraker worden. De ambiance voor een mooie wedstrijd was zeker aanwezig. Voldoende supporters, prachtig weer en een mooi kunstgrasveld. Maar het vooruitzicht was voor de rest niet zo zonnig. Leider/grensrechter Gert-Jan Nordmann ontbrak wegens ziekte en trainer Vincent Nieuwenhuizen was op vakantie, dus kwam alles op de schouders van trainer Rolph Meijer. Gelukkig was de vader van Sam Hennis zo vriendelijk om de rol van grensrechter op zich te nemen, waarvoor dank. En het ergste was dat wij over slechts 11 speelsters beschikten en dat zou ons uiteindelijk op gaan breken. Vanwege het ontbreken van verdedigsters Iris Taam en Nora Kramer, centrale middenvelder Nina de Groot en aanvalster/middenvelder Daphne de Groot, moest er geschoven worden in de opstelling. Niemand van de aanwezigen is gewend aan het spelen op de positie van centrale middenvelder, dus besloot de trainer een 1-4-4-2 formatie het veld in te sturen. De sterke en goed voetballende topscoorder Sam Hennis werd op het middenveld geposteerd in een aanvallende rol en Kim Uijlenhoed speelde daar vlak achter om Sam te ondersteunen bij balverlies. De start was overweldigend. Al binnen enkele minuten was het raak. Een aanval van Fortuna W werd keurig onschadelijk gemaakt en EVC plaatste een loepzuivere counter. Rechtshalf Annicka Kuipers gaf een schitterende pass, rechterspits Annemijn Westerneng gaf een afgemeten voorzet en Sam schoot via de binnenkant van de paal de 0-1 op het scorebord. Het spel ging op en neer en er ontstonden aan beide zijden mogelijkheden om te scoren. Helaas lukte het EVC niet om een ruimere voorsprong voor de thee op te bouwen en aan de andere kant moesten onze meiden alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Maar Elise Dompeling, Femke Wijnandts, Britt Ooms en captain Roos Nordmann knokten als leeuwinnen en bouwden ook goed op. En keepster Bobby van Wordragen wist met een paar prima reddingen haar doel schoon te houden. Rust.
In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Fortuna had wel enkele wissels en deze verse krachten konden ook aardig voetballen. EVC werd onder druk gezet en kon sporadisch tot tegenaanvallen komen. Aan de linkerkant lag nog de meeste ruimte om een tegenstoot te plaatsen en dat leverde nog bijna zelfs de misschien wat onverdiende 0-2 op. De keihard knokkende linkshalf Jamy Haselager wist de bal te veroveren en linkerspits Kim Bakker snelde naar het vijandelijke doel. Haar strakke schot was echter een prooi voor de prima keepster. Daarna werd het dweilen met de kraan open en het wachten was op de gelijkmaker. Na het raken van de paal en de lat, goede reddingen van Bobby en met kunst en vliegwerk verdedigen, viel dan toch de 1-1. EVC schoot niets op met een gelijkspel, dus schoof Britt door om een tweede doelpunt te forceren. Hierdoor kreeg het toch al goed spelende Fortuna veel ruimte en wij hadden niemand beschikbaar op de bank om enkele moegestreden kanjers te vervangen. Dit risicovolle spel resulteerde uiteindelijk in een 2-1 achterstand. Hierna moest Sam vanwege een blessure de strijd staken en was het helemaal over met de dadendrang van EVC. Vlak voor tijd viel dan ook nog de 3-1 en dat zou ook de eindstand worden. Purmerland verloor bij Volendam, maar daar had EVC niets aan door de zelf geleden nederlaag. Er werd hier en daar geroepen dat wij vandaag het kampioenschap hadden vergooid, maar dat is natuurlijk absoluut niet waar. Onnodige verliespartijen uit bij Volendam en Assendelft en het verzuimen om Purmerland in een thuiswedstrijd te verslaan, zijn de grootste redenen waarom EVC niet op de kampioenskar mag klimmen. Maar vandaag een groot compliment aan 11 dappere strijdsters, die alles hebben gegeven om de puntjes te pakken. Helaas.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …