E3 maakt ‘hoopie’ na 4-3 winst op DCG!

DCG E5 – EVC E3 3-4 (2-1)
1 november 2014

Het is de eerste dag van November en de warmste ooit. De zon schijnt mooi door de bladeren van de Amsterdamse bomen. We spelen tegen DCG, Door Combinatie Groot. Een mooi begin, bijna net zo mooi als de goal van Sajad waarmee deze wedstrijd begint.
Binnen 1 minuut schiet hij de bal hoog in de kruising: 1-0. Aan de andere kant valt er exact een zelfde doelpunt, waarmee het na 5 minuten 1-1 staat. Het blijft dreigend voor de goal van EVC. Maar ook EVC dreigt. Toch is het DCG die de goal maakt en daarmee met 2-1 de rust ingaat.

En dan, in de eerste minuut na rust schiet Sajad de bal op precies dezelfde manier als in de eerste helft in het doel: 2-2. Dan een schitterende combinatie Tyrone vanaf rechts en Blade hoeft de bal er alleen maar in te tikken: 3-2. De bal gaat over en weer, dan weer EVC en dan weer DCG. De ploegen zijn gelijkwaardig en strijden met hart en ziel voor de winst. Na een zeer dreigende fase gebeurt het onvermijdelijke: vanuit de corner maakt DCG 3-3. Er zijn nog maar een paar minuten te spelen.

Maar EVC doet wat het moet doen! Het is Sajad – de man van de wedstrijd – die de beslissende goal maakt! Wat een feest! Wat zijn ze(we) blij! Zelfs keeper Patrick rent het veld in en samen maken de jongens van EVC een ‘hoopie’. Een prachtig moment op deze prachtige dag. Jongens, jullie hebben ons hart 3x om laten slaan, maar wat hebben we genoten van jullie spel! Ga zo door!