3-3, oefen: EVC B1 – Oosthuizen B1 4-4 (2-2)

In een leuke en nuttige oefenwedstrijd heeft EVC B1 met 4-4 gelijk gespeeld tegen Oosthuizen B1. De laatste wedstrijd van EVC dateerde alweer van 14 februari en met het oog op het vervolg van de competitie a.s. zaterdag werd het tijd om weer eens een wedstrijd te spelen. Bij EVC ontbraken Djim de Wit, Philip Vane en Mitchell Rossenaar. Daarentegen maakte Johnny Latdorp uit de C1 zijn debuut.

EVC stond bij de aftrap nog in stand winterslaap, want binnen 1 minuut was het 0-1. Oosthuizen bleek een hardloper in de voorhoede te hebben die maar moeilijk viel af te stoppen. De snelheid van Mitchell werd node gemist. EVC kwam hierna beter in de wedstrijd, maar pas toen Oosthuizen er uit een counter 0-2 van had gemaakt begonnen we echt te voetballen en waren we de bovenliggende partij. Brian Rossenaar besloot een mooie actie met een schot dat door de keeper maar ternauwernood gestopt kon worden. Gelukkig was Daniël Kemper attent meegelopen en kon hij de 1-2 binnen tikken. We hielpen voor de rust nog een aantal goede schietkansen om zeep voordat Dave Goede met een fraaie individuele actie de 2-2 op het scorebord zette.

Direct na rust tekende Brian voor de 3-2 en leek EVC weg te kunnen lopen bij Oosthuizen. Helaas moest hierna Huub van Maanen met een blessure het veld verlaten. Dat leidde tot wat omzettingen, waardoor we verdedigend niet goed stonden. Oosthuizen kon vrij makkelijk de 3-2 achterstand ombuigen in een 3-4 voorsprong. Gelukkig herpakte EVC hierna zich weer en wist Dave de 4-4 te scoren. Vlak voor tijd kreeg Coen Smit nog de uitgelezen mogelijkheid om EVC naar de overwinning te schieten, maar helaas ging de bal er niet in. Een nuttige oefenwedstrijd tegen een verrassend goede tegenstander. Opvallend was het sterke spel van Johnny, die een prima indruk achterliet.

Zaterdag hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO’20 B2. Naar verluidt een lastige tegenstander. Veel succes!