7-12: EVC Zondag 2 verslaat koploper Always Forward 3, 3-0.

De laatste twee weken horen we steeds “dit was de beste wedstrijd van het seizoen”. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we stellen dat de wedstrijd van vandaag dat zeker was. Koploper Always Forward 3 keerde met een 3-0 nederlaag terug naar Hoorn en daar viel niets op af te dingen. Op voorhand waren de voortekenen niet geheel gunstig. Het was deze zondag de keepbeurt van onze topscorer Patrick Sombroek, maar die ging bij de donderdagtraining een sprintje aan met Tom van der Spek en dat liep niet goed af. Patrick, een goede raad; een oplegger wint het nooit van een raceauto, niet meer aan beginnen. De spreekwoordelijk rook kwam dan ook van Patrick zijn banden, oftewel zijn hamstring kon het niet meer aan (gevalletje middelpunt vliedende kracht). Gelukkig voor ons was de blessure niet zo ernstig dat keepen onmogelijk was. Jammer voor Always Forward want Patrick groeide uit tot Man of the Match.

Wellicht dat Forward wat te makkelijk over deze wedstrijd dacht, want EVC was zeker het eerste half uur de bovenliggende partij. Wederom op het D-veld, waar Paul “hups” Buurs (dblbvnh) nog steeds ontbrak. EVC speelde prima, maar grote kansen bleven uit tot wij na 20 minuten een vrije trap mochten nemen. Aanvoerder Gerro Sanders nam plaats achter de bal. De verwachtte kanonskogel bleef uit, maar de door de muur van richting veranderde bal verraste iedereen behalve Jeffrey Kunst. Attent bij de 2e paal tikte hij van dichtbij de 1-0 binnen. Forward was even van slag en Gerro tekende bijna voor de 2-0. Een lob van 40 meter vloog over de kansloze doelman, maar ook rakelings over de lat. Forward gokte voorin vooral op de snelheid van de rechtsbuiten, maar die had de pech dat hij tegenover onze raceauto Tom stond. Verder zat het achterin helemaal dicht met Onsia² in het centrum en Eelco Rossenaar op rechts. Na een half uur kreeg EVC dé mogelijkheid op de 2-0. De doelman van Forward leverde buiten zijn strafschopgebied de bal zo in bij Gerro (nu 3 keer genoemd in de 2e alinea, ik twijfel nu over de Man of the Match) die aflegde op Marco Kassteen. Van 16 meter de bal in een leeg doel schieten kan Marco normaal met zijn ogen dicht, maar nu met zijn ogen open ging deze net naast. Het was uitstel van executie, want nog geen 2 minuten later speelde EVC de hele achterhoede van Forward uit en gaf Alec Fanger met een mooie actie de bal netjes mee aan Toon Visser. Die rondde beheerst af, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Forward op jacht naar de aansluitingstreffer, maar grote kansen bleven uit. Met dank aan het hele team dat uitstekend verdedigde. Bovendien heerste Patrick in het hele strafschopgebied. Alle hoge ballen werden door hem klemvast uit de lucht geplukt en ook over de grond was hij niet te kloppen (sorry Gerro, blijft toch Patrick). Op de counter had EVC de wedstrijd kunnen beslissen, maar ook onze tegenstander beschikte over een uitstekende doelman. Zo bleef Forward erin geloven, maar met nog 15 minuten te gaan ging de wedstrijd toch definitief in het slot. Marco draaide uit een vrije trap de bal vanaf rechts het strafschopgebied in. Toon liep bij de 2e paal goed in en kopte de 3-0 tegen de touwen. Deze tegenslag kwam Forward niet meer te boven en zo konden de “Vrienden van de Zondag 3 min 1” een mooie overwinning bijschrijven. We waren weer eens ouderwets goed, hopelijk lukt dat volgende week in de uitwedstrijd tegen ALC 2 (Abbekerk Lambertschaag Combinatie) nog een keer. Het betreft alweer de laatste wedstrijd van het voetbaljaar 2014. Het bleef vandaag na afloop in de kantine nog heeeeeeeeeeeeel lang gezellig. Zelfs zo lang dat we de entree van de Kerstman nog mee konden maken