EVC 1 bereikt finale nacompetitie.

Nadat EVC de thuiswedstrijd tegen FC VVC al winnend met 2-0 had afgesloten werd ook vandaag in Nieuw-Vennep gewonnen. In een niet al te beste wedstrijd won EVC uiteindelijk met 2-4 door 3 doelpunten van Jeffrey Veerman en 1 van Thom Fanger. In de finale wacht Zandvoort dat over 2 wedstrijden te sterk was voor Amstelveen Heemraad.

De 2-0 voorsprong die EVC 1 in de eerste wedstrijd had behaald leek een prima uitgangspositie. Deze voorsprong had EVC in de openingsfase al binnen 2 minuten kunnen verspelen. EVC startte bijzonder zwak en FC VVC kreeg 2 opgelegde kansen om te scoren. Het was aan uitblinker Barry de Wit te danken dat het 0-0 bleef. Bij de derde grote kans was het echter wel raak. Barry verkleinde zijn doel opnieuw uitstekend en leek hulp te krijgen van de paal. De rebound werd echter vogelvrij binnen geschoten. En zo stond het toch al vrij snel geheel verdiend 1-0. Even leek EVC dus overlopen te worden. Toen de ergste storm was gaan liggen kreeg EVC wat meer grip op de wedstrijd. Al bleef het spel bijzonder onrustig en slordig. Wanneer EVC de rust bewaarde en wel combineerde werd het ook direct gevaarlijk. Bij een van die combinaties verscheen Leon Spoorenberg op de achterlijn. Hij bood Jeffrey Veerman een niet te missen kans. Jeffrey leek de bal ook simpel binnen te werken op 1 meter van de goal. Maar net toen hij de bal leek binnen te tikken tipte de bal op en ging de kans verloren. Bij de volgende kans was het wel raak. Na uitstekend voorbereidend werk van aanvoerder Peter-Jan Roskam verscheen Jeffrey Veerman schuin voor de keeper. Uit een moeilijke hoek stiftte hij de bal op bijzonder fraaie wijze over de doelman. 1-1. EVC ging op zoek naar de voorsprong en drong nog verder aan. Na een goede schietkans van Bryan Molenaar leek Jeffrey Veerman opnieuw te scoren. Zijn geplaatste boogbal werd echter knap uit de bovenhoek gewerkt door de doelman van VVC.

Alles leek onder controle dus, maar na de rust startte EVC opnieuw heel zwak. En ook nu kreeg FC VVC een aantal flinke kansen. De eerste kans verdween op de paal en de rebound werd hopeloos over geschoten. De 2e schietkans werd door Barry geblokt in de doelmond. En ook een kopkans op 4 meter werd ruim over gekopt. Na deze kansen kreeg EVC de controle over de wedstrijd terug. Eerst werd een fraaie goal afgekeurd wegens buitenspel, maar de kans daarna was het wel raak. Na een fraaie pass van Bryan Molenaar verscheen Jeffrey Veerman alleen voor de doelman. Uiterst rustig omspeelde hij de keeper en tekende voor de 1-2. De gevoelsmatige genadeklap was binnen de minuut alweer teniet gedaan. FC VVC mocht aanleggen voor een strafschop nadat er een lichte overtreding werd begaan aan de rand van het strafschopgebied. Barry koos de goede hoek maar kon de strafschop net niet keren. 2-2. FC VVC leek echter te vermoeid om nog voor een laatste kans te gaan. Jeffrey Veerman scoorde bijna zijn derde na een magistrale hakbal van Shevan Mirachor. Zijn poging ging echter net naast. En nadat een speler van FC VVC een bal van de lijn haalde moest Barry aan de overkant nog een keer zijn kunsten vertonen. Een pegel vanaf de rand zestien meter werd door Barry zeer fraai onder de lat vandaan getikt. Uit de counter van deze corner leek EVC te gaan scoren. Leon Spoorenberg werd diep gestuurd en haalde uit. De verdediger kwam te laat en de scheids wees naar de stip. Ook in dit geval leek het zwaar bestraft. De immer rustige Thom Fanger faalde ook nu niet en schoot de 2-3 in de driehoek. Pal voor tijd ontfrutselde Leon de bal van de laatste man. Hij bracht Jeffrey Veerman in stelling die met opnieuw een fraaie stift de eindstand op het scorebord bracht. 2-4.

In de finale van de nacompetitie mag EVC het opnemen tegen Zandvoort dat Amstelveen/Heemraad uitschakelde. EVC en Zandvoort speelden vorig jaar nog tegen elkaar in de 2e klasse. De winnaar van dit tweeluik mag het volgend seizoen opnieuw in de 2e klasse gaan proberen. De eerste wedstrijd is op zaterdag 30 mei thuis in Edam om 14:30.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen ( 84. Daan Schüszler), Niek Van Diepen, Thom Fanger, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam (a), Robin Mooijer (80. Dennis Ras), Bryan Molenaar, Shevan Mirachor, Leon Spoorenberg, Jeffrey Veerman.

Patrick Sombroek.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …