Steef Nijenhuis 90!

Vandaag, vrijdag 2 december, is onze oudste vrijwilliger Steef Nijenhuis jarig. ‘Ome’ Steef wordt 90 jaar. Inderdaad vrijwilliger, want nog steeds fluit hij als scheidsrechter de thuiswedstrijden van de Zondag 3. Vermoedelijk de oudste voetbalscheidsrechter van Nederland.

2016, ome Steef als scheidsrechter.

Het verhaal van Steef is bij de jongere generatie EVC-ers misschien nog niet bekend. Als Beverwijker begin jaren ’50 gevraagd om bij EVC te komen voetballen toen EVC-er en hotelmagnaat Nico Bouwes grote plannen met de club had. Van die plannen kwam uiteindelijk niets terecht, maar Steef bleef bij EVC. Eerst als speler van de Zondag 1 en later ook als speler van de Zaterdag 1. Voetbalde in de lagere senioren bij EVC op zaterdag en zondag tot zijn 70e door, maar was ook een kleine 40 jaar trainer. Van zowel de Zondag als Zaterdag bij EVC, maar tevens van ZOB, Kwadijk, ALC, Twisk, AGSV, Wiron, Opperdoes, Kwiek’78 en HSV Sport. Met de meeste van deze clubs werd hij kampioen. In ons clubblad de EVC-Corner schreef hij jarenlang stukjes over zijn voetballeven die hij steevast afsloot met ‘ook dit was ome Steef’. Voor al zijn werk voor EVC werd hij in 2007 benoemd tot lid van verdienste en nu, bijna 10 jaar later, is hij dus nog steeds actief.

8 mei 1955, als speler van EVC Zondag 1.
8 mei 1955, als speler van EVC Zondag 1, kampioen in de 4e klasse.

Staand v.l.n.r.: Steef Klein (trainer), Gerrit Everaars, Henk Kunst, Jaap van Dijk, Cor Rossenaar, Henk Stikkelman, Jan Smidt, Steef Nijenhuis, Rikus Stapel (grensrechter).
Voor v.l.n.r.: Jan Engel, Jan van Zanten, Gerrit Klein, John de Boer, Arie Greuter.

Dat je als 90-jarige nog volop in het (verenigings)leven staat en nog zo actief bent is voor ons als EVC-ers heel gewoon. Zo gewoon dat we het eigenlijk normaal zijn gaan vinden. Dat is het natuurlijk absoluut niet. Het is simpelweg heel bijzonder.

‘Ome Steef’, van harte gefeliciteerd!

Erwin Rossenaar

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …