EVC 1 verliest in Haarlem van EDO, 4-1.

EVC heeft de goede serie wedstrijden helaas niet kunnen voorzetten. In Haarlem was EDO met 4-1 te sterk. Het verhaal van de tegenstander van vandaag was op voorhand bekend. Een verzameling voetballers uit de top van het amateurvoetbal die, nu men de 30 is gepasseerd, als ‘vriendenteam’ bij EDO speelt. Een sterk team dat te laag in de stand staat.

Eerste probleem voor EVC was de reis naar Haarlem, normaal een minuutje of 45. Nu een rit van bijna anderhalf uur vanwege een verkeersinfarct rond Haarlem. Bij EVC ontbrak de geblesseerde Roy van Antwerpen, voor hem speelde Dennis van den Berg als rechtsback. Met een vertraging van een minuut of 20 begon de wedstrijd, maar de EVC-supporters hadden hun plek in het Haarlemse zonnetje nog niet ingenomen of het duel leek al gespeeld. In de 3e minuut viel de 1-0 en een minuut later de 2-0. Het leek wel een kopie van de thuiswedstrijd van vorig seizoen.

p1030282-large
Doelman Barry de Wit stompt de bal weg.
Na deze snelle voorsprong ging EDO rustig achterover leunen, maar EVC bleek niet bij machte om het duel nog te laten kantelen. Mark Uijlenhoed was dichtbij een treffer maar zijn kopbal kon door de doelman nog net gekeerd worden. In de tweede helft kwam Shevan Mirachor niet meer terug, Sam van Maanen was zijn vervanger. EVC begon een stuk beter aan de tweede helft en Mark was wederom dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn uithaal van een meter of 20 raakte de lat. Met nog 25 minuten op de klok werd Leon Spoorenberg gewisseld en maakte 1e jaars A-junior (nu O19) Brian Rossenaar aan de linkerkant zijn debuut in EVC 1. Het was echter EDO dat een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooide met een 3e treffer, 3-0. Mark zag zijn harde werken hierna beloond met een eretreffer (3-1), maar het slotakkoord was voor EDO. Eindstand 4-1. Man of the Match aan EVC-zijde was aanvoerder Niek van Diepen. Snel vergeten dit duel, volgende week wacht thuis promovendus Jong Holland. Aanvang 15.00 uur.

p1030267-large
Mark Uijlenhoed scoorde het enige EVC-doelpunt.
EVC: Barry de Wit; Dennis van den Berg, Niek van Diepen (a), Thom Fanger, Dennis de Wit; Mark Uijenhoed, Ruud Springer, Jeffrey Schilder; Shevan Mirachor (46. Sam van Maanen), Leon Spoorenberg (62. Brian Rossenaar), Bilal el Yaakoubi (85. Sebastiaan Feenstra).

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …