EVC 1 wint eerste finaleduel van Zandvoort, 3-1

EVC heeft goede zaken gedaan door het eerste duel van de finale nacompetitie thuis met 3-1 te winnen. Na opnieuw een vroege achterstand wist EVC verdiend de winst naar zich toe te trekken. Een gelijkspel, winst of zelfs een kleine nederlaag volstaat volgende week voor een terugkeer in de 2e klasse.

Twee minuten na het eerste fluitsignaal was er buiten de hevige regenbui ook al een doelpunt gevallen. In de laatste weken traditioneel zwakke openingsfase wist Zandvoort al direct te scoren. Na miscommunicatie in de achterhoede werd er nogal onnodig een hoekschop weggegeven. De corner werd zwak genomen maar dito weggewerkt. En in de kluts viel de bal pardoes voor de dankbare voeten van een speler met een geel shirt, 0-1. Maar EVC heeft de laatste tijd ook bewezen dat het prima kan herstellen van zo’n vroege tegentreffer. Ook vandaag was dit weer het geval, want al heel snel scoorde EVC de gelijkmaker. Het vlammende schot van Bryan Molenaar leek op zich al bijzonder goed te gaan eindigen. Dat Shevan Mirachor de bal beroerde en naar de andere hoek dirigeerde, bracht nog meer zekerheid en liet de Zandvoort-doelman kansloos, 1-1. De sluitpost van Zandvoort oogde sowieso niet zo zeker. Dat hij dit ook niet was werd later in de wedstrijd pijnlijk duidelijk. Leon Spoorenberg leek snel hierna EVC op een voorsprong te brengen. Zijn individuele actie eindigde uiteindelijk in een fraaie poging net langs de verkeerde kant van de paal. Nadat de doelman nog een vrije trap pareerde van Bryan Molenaar stond het snel daarna toch 2-1. Na een zeer fraaie opening van Robin Mooijer scoorde Jeffrey Veerman zeer beheerst in de verre hoek 2-1. In deze fase leek Zandvoort rijp voor de slacht. EVC kwam steeds dreigend door maar was te gehaast in de afwerking. In het laatste kwartier voor rust gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Zandvoort kreeg iets meer ruimte om eruit te komen. Veel meer dan een 5-tal corners leverde dit niet op. Uit die corners kwam eigenlijk de enige dreiging van Zandvoort kant, maar Barry de Wit wist meerdere malen deze corners onschadelijk te maken en greep telkens goed in.

In de tweede helft werd het er lange tijd niet veel beter op eigenlijk. Zandvoort had nu wat meer balbezit maar kwam er simpelweg niet doorheen. Halverwege de 2e helft werd EVC weer wat sterker. De al eerder gememoreerde keeper treuzelde wel heel erg lang bij een terugspeelbal. Uiteindelijk verwerkte hij de bal dusdanig zwak dat Shevan Mirachor vanuit een lastige hoek de bal in het lege doel kon plaatsen. Zijn poging verdween net naast de goal. Achteraf had het inspelen van de vrijstaande Jeffrey Veerman misschien een betere keus had geweest. De volgende kans was opnieuw voor Shevan. Na een uitstekende actie schoot hij ruim over de goal. Ook Jeffrey Veerman kreeg nog een goede schietkans. Hij draaide zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer dol en schoot vervolgens met zijn linkerbeen, vanuit een lastige hoek, recht in de handen van de doelman. Zandvoort leek op de laatste benen te lopen en EVC werd steeds sterker. Uit een van de aanvallen kreeg EVC een vrije trap op een meter of 20 van de goal. De wat matige vrije trap leek een simpele prooi voor de doelman. Leek, want de bal stuiterde met een zacht boogje over de vallende doelman, 3-1. Na dit doelpunt leek het helemaal gedaan. Bilal el Yaakoubi kwam net wat lengte tekort om de 4-1 binnen te werken en een fraaie lob van Jeffrey eindigde net over de goal. Een dikverdiende overwinning voor de mannen van Edwin keizer. Volgende week zal blijken of deze marge van 2 doelpunten genoeg is voor een terugkeer in de 2e klasse.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen, Thom Fanger, Niek van Diepen, Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam, Robin Mooijer (70. Dennis Ras), Bryan Molenaar (82. Daan Schuszler), Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg (73. Bilal El Yaakoubi), Shevan Mirachor

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …