EVC B1 wint Piet Bierdragertoernooi.

Voor het eerst in jaren heeft EVC B1 weer eens het Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. Na een spannende finale tegen FC Purmerend B1 trok EVC met 1-0 aan het langste eind.

Het toernooi begon op zaterdag met de poulewedstrijd tegen datzelfde FC Purmerend B1, koploper in de 1e klasse en een team dat we eigenlijk al vanaf de E-tjes kennen. Prima tegenstander, goed voetballende ploeg, zeer sportief en leuke begeleiding. EVC vloog uit de startblokken en FC Purmerend leek nog niet bij de les. Remon Dil schoot een vrije trap binnen (1-0) en daarna zagen we wellicht het mooiste doelpunt van het hele toernooi. Een strakke intrap van achteruit door Mitchell Rossenaar, werd door Quino Idsinga in één keer doorgespeeld over de doelman heen, 2-0. Echt een schitterend doelpunt. EVC verzuimde hierna om FC Purmerend de genadeklap te geven. Met goed voetbal kregen we nog zeker drie uitstekende kansen om een doelpunt te scoren, maar de 3-0 wilde maar niet vallen. Uit het niets kwam FC Purmerend terug in de wedstrijd toen we even vergaten dat we met z’n vieren moeten verdedigen, 2-1. Met nog drie minuten op de klok (wedstrijden duren 14 minuten) ging het toch nog mis. Het werd eerst 2-2 en in de laatste minuut uit een hoekschop nog 2-3 voor FC Purmerend.

Hierna werd de volgende wedstrijd in onze poule gespeeld tussen Purmerland en Monnickendam. Monnickendam had de aanvangstijd niet goed begrepen en er waren op het juiste tijdstip slechts 2 spelers aanwezig. Met hulp van RKAV Volendam B4 werd dit aantal aangevuld tot 5, maar het team was geen partij voor het verrassend sterke Purmerland. Eindstand 5-0.

Purmerland kon daarna direct weer aan de bak tegen FC Purmerend. Het zou voor EVC gunstig zijn als FC Purmerend ook deze partij zou winnen, maar ook nu liet Purmerland zich van zijn beste kant zien, eindstand 1-1. Zo hadden Purmerland en FC Purmerend uit 2 wedstrijden beide 4 punten en stond voor EVC de teller na 1 duel nog op 0. Uit de laatste 2 wedstrijden moesten wij 6 punten halen, anders was het over en uit.

Monnickendam was inmiddels compleet en EVC beet in het tweede duel bijna zijn tanden stuk op deze matige tegenstander. We kwamen door een doelpunt van Remon nog wel op 1-0, maar toen Remon een sliding inzette en daardoor 2 minuten aan de kant moest profiteerde Monnickendam direct, 1-1. EVC zette alles op alles en een vrije trap van Brian Rossenaar zorgde voor een nipte 2-1 overwinning.

In een volgende wedstrijd walste Purmerend met 1-9 over Monnickendam heen, dus moest de laatste wedstrijd tussen EVC en Purmerland de beslissing brengen wie er samen met FC Purmerend naar de kruisfinales zou gaan. EVC moest winnen en Purmerland had aan een gelijkspel genoeg. Nu is Purmerland allang niet meer het kleine clubje van een jaar of 15 geleden. De club ligt bijna in de Purmerendse wijk Weidevenne en dat zorgt ook voor aanwas van goede voetballers bij deze van oudsher dorpsclub. EVC had de tactiek nog eens goed doorgenomen; met z’n vieren verdedigen en bij balbezit met drie spelers op snelheid eruit. We speelden een prima wedstrijd en kwamen door Quino met 1-0 aan de leiding. Daarna zorgde Mitchell met twee kanonskogels voor een 3-0 eindstand.

In de kruisfinale op zondag speelden we tegen SDOB B1. Ook al een tegenstander dat het dit toernooi verrassend goed deed. De tactiek bleef hetzelfde, maar EVC speelde gewoon een hele matige wedstrijd. We kwamen nog wel op 1-0 door een vrije trap van Mitchell. Van 10 meter ging de bal als een streep in de kruising. Daarna kwam SDOB terug en zo stond het weer gelijk, 1-1. Pas in de laatste 5 minuten liet EVC zien dat we toch wel aardig kunnen zaalvoetballen, maar gescoord werd er niet meer. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Brian en Mitchell misten voor EVC, maar onze uitstekende doelman Rens van Dijk stopte twee strafschoppen van SDOB. Daarna scoorden Remon, maar ook SDOB en zo gingen we om en om verder. Eerst schoot Rens raak, daarna SDOB. De volgende strafschop van Kyle Idsinga ging er ook in, waarna Rens nogmaals een strafschop stopte. Daarmee ging EVC naar de finale tegen FC Purmerend, dat in de andere finale met 3-0 van ZOB B1 won.

In de finale was FC Purmerend iets sterker, maar EVC speelde als team een prima wedstrijd. Niemand verzaakte, iedereen deed meer dan zijn best. Daardoor kreeg FC Purmerend geen grote uitgespeelde kansen en waren alle schoten van afstand een prooi voor Rens. Op de counter was EVC gevaarlijk en anders wel via een ander geducht wapen, de vrije trap van Mitchell. Toen Purmerend tot twee keer aan toe terugspeelde op de doelman (en dat is niet toegestaan), volgde er een indirecte vrije trap op de 5 meterlijn. Quino legde terug en Mitchell haalde maar weer eens verwoestend uit, 1-0. Daarna volgde nog 8 hele lange minuten, waarin FC Purmernd vol gas gaf op jacht naar de gelijkmaker. Dankzij prima verdedigen als team viel die niet, waardoor EVC B1 winnaar werd van het Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi. Daniël Kemper, Mitchell, Brian, Remon, Quino, Kyle en Rens; meer dan uitstekend gedaan!