EVC JO13-1 – ZCFC JO13-1 : 0-2

Zaterdag de eerste thuiswedstrijd, tegen ZCFC JO13-1.
Vooraf, tijdens de warming up, eerst even netjes opstellen voor de teamfoto.

Meteen na het signaal van de scheidsrechter gingen we vol gas in de aanval, en probeerden we de tegenstander onder druk te zetten.
Door leuke combinaties kwamen we al snel een aantal keer in hun “16”, we verzuimden echter om de bal in de touwen te schieten..
Al snel kwamen we erachter dat ZCFC vooral op de counter speelde, met 2 a 3 snelle jongens voorin.
Gelukkig stond onze verdediging solide, en konden we bijna alle aanvallen pareren.
Bijna, want de donkere, zeer snelle spits van ZCFC wist toch een ogenblik aan de controle van Huub en Joep te ontsnappen, en schoot beheerst in.. 0-1, een klein beetje tegen de verhouding in.

In de rust nog maar even benadrukt dat die snelle jongens goed moesten worden afgestopt, en niet vergeten te blijven rondspelen.

Na de rust bleef het beeld van de wedstrijd eigenlijk hetzelfde, we speelden aardig rond maar kwamen niet gevaarlijk genoeg bij het doel.
ZCFC bleef counteren met de snelle jongens, en ongeveer 10 minuten voor het einde tikte onze verdediging per ongeluk een speler binnen de 16 vanachter aan. Ondanks dat de speler ruim links van het doel was en de bal niet meer had zag de (verder prima fluitende) scheids geen andere mogelijkheid dan een penalty te geven.. 0-2.
Zuur voor de verdedigers, want bij die aanval raakte Timo pijnlijk geblesseerd in z’n ribben door waarschijnlijk een losse elleboog, en dan ook nog een penalty tegen krijgen..
Deze dingen gebeuren nu eenmaal in voetbal, we moeten nog even leren om dit een plekje te geven en het niet af te reageren op de tegenpartij..gelukkig gaf de enige dame in het gezelschap het juiste voorbeeld. 😉