EVC E-selectie en ……. Het Gilde van Snelle Jelle

Patrick Wissels: 46e Ridder van Het Gilde!!! Jim Siegel 99e Lid van Snelle Jelle!!!

Het Gilde van Snelle Jelle viert zijn 10-jarig jubileum. Voor het tiende seizoen proberen de spelers van de EVC E-selectie om de traditionele en telkens weer felbegeerde Snelle Jelle kruid- of ontbijtkoek te bemachtigen.
Hoe zit het ook al weer?
Als de spelers van de E-selectie deelnemen aan minimaal 100 activiteiten in één seizoen (competitie-, beker- en oefenwedstrijden, trainingen, zaalvoetbal, DEEN-Cup) dan krijgen zij als beloning voor deze prestatie een Snelle Jelle kruid- of ontbijtkoek uitgereikt. En voorts … treden ze toe tot het vermaarde Gilde van Snelle Jelle! Spelers die in twee seizoenen aan 100 activiteiten (per seizoen) deelnemen, worden bevorderd tot … Ridder in Het Gilde van Snelle Jelle!
Aan het begin van dit seizoen kende Het Gilde 53 Leden en 45 Ridders. Negen spelers kunnen dit seizoen bevorderd worden tot Ridder.

Reeds op 26 januari (een all-time record!) heeft de eerste speler de grens van 100-activiteiten gepasseerd! Zijn naam? Patrick Wissels, doelman van EVC E1! Patrick WisselsOok dit seizoen maakt hij weer optimaal gebruik van alle trainingsmogelijkheden. Ongeacht op welke dag en op welk tijdstip er activiteiten gepland staan: Patrick is erbij! Voor de tweede keer heeft hij De 100 gehaald. En dat betekent dat deze talentvolle keeper is bevorderd tot Ridder in Het Gilde van Snelle Jelle!
Vorig seizoen kwam Patrick tot 153 activiteiten. Dit seizoen lijkt hij die score zelfs nog te gaan verbeteren én … komt hij in de buurt van het record van AJAX D2-collega Tom de Graaff (314 activiteiten in twee seizoenen). Zaterdagochtend, na de wedstrijd tegen Jong Holland E1, heeft Patrick zijn Snelle Jelle én de ridderslag ontvangen. Patrick, een groot compliment voor je doorzettingsvermogen, beleving, inzet, én kwaliteiten! GROTE Klasse! Doe zo voort!
Het was deze week celebration-ceremony voor de keepers want ook Jim Siegel, doelman van EVC E2, bereikte (donderdag) de grens van 100 activiteiten! Jim, nieuw in de selectie, heeft de afgelopen maanden blijk gegeven van een voorbeeldige inzet, een grote discipline en een enorme progressie!Jim Siegel De keeperstrainingen bij EVC onder leiding van Niek Foley, Marijn van Zanten en Epco Gedikink en bij ZHZ-keeperschool (Edwin Zoetebier, Theo Zwarthoed en Arjan Heerland) werpen hun vruchten overduidelijk af: bij Jim en bij Patrick! Elke dinsdag volgen zij twee trainingen: 2,5 uur in weer en wind! Jim bereikte De 100 in sneltreinvaart en is nu het 99e Lid van Het Gilde van Snelle Jelle! Afgelopen donderdag heeft Jim de bijbehorende ‘versierselen’ opgespeld gekregen: hij ontving een Snelle Jelle ontbijtkoek. GROTE klasse, Jim! Ga zo door!

Jan van de Nes

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …