EVC E1 begint goed aan 3e competitiefase!

EVC E1 – DVC Buiksloot E2 (2-2, rust) 3-2 voor EVC E1

(20-2-2016, 1e wedstrijd competitie fase 3, seizoen 2015-2016)

Voor EVC E1 begon vandaag aan de 3e fase van de competitie in de hoofdklasse. Duels tegen een reeks nieuwe tegenstanders staan op het programma. De eerste daarvan: DVC Buiksloot E2 uit Amsterdam-Noord, sinds 2013 de fusieclub tussen de zeer gerenommeerde verenigingen DWV en De Volewijckers. De E2 van de Amsterdammers had in de 2e fase van hun competitie de titel behaald en kwam daardoor vol zelfvertrouwen naar Edam. Roodgroen miste centrale verdediger Niek de Hoop (contractbesprekingen in Dortmund bij Die BVB). Jordy Butter was zijn vervanger. Andere bijzonderheden: doelman Patrick Wissels had al een wedstrijd in de E2 gekeept vanwege de blessure van goalie Jim Siegel en Fabian van Rijn speelde eerst ook in E2 en werd vervolgens voor het eerst in competitieverband toegevoegd aan E1. De andere matadoren: Mika Heuser, Koen Berends, Colin Molenaar, Bink Mulder, Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh.
Het was lekker fris en het B-veld verkeerde in een heel behoorlijke staat na de vele regen. Onder leiding van jeugdscheidsrechter Hessel Karsten startte de E1 goed. Verdedigend was iedereen bij de les en aanvallend wist Roodgroen ook van zich te doen spreken. Het Thuisteam brak een aantal maal snel uit en daar had Buiksloot duidelijk moeite mee. De eerste kans kwam nadat Charlie iedereen over rechts zijn hielen liet zien. De voorzet werd helaas net niet benut door spits Daoud. Vrijwel uit het niets was het toch DVC dat scoorde (0-1). EVC zat niet bij de pakken neer en al snel volgde een nieuwe kans: Charlie werd weggestuurd, tikte de bal langs de keeper maar … de bal passeerde de doellijn niet. Daarna combineerden de sterk spelende Colin en Charlie over de rechtervleugel, de bal werd scherp voorgezet en Sajad was koelbloedig. Hij tikte de bal in de korte hoek rechts van de keeper (1-1). De Edammers bleven gevaarlijk: Gene gaf een lage voorzet – wederom vanaf rechts – maar Sajad wist de grote kans niet om te zetten in een doelpunt. Een voorsprong had verdiend geweest maar het tegendeel was het geval. Buiksloot scoorde nogmaals uit een vrij onschuldige situatie (1-2). Dat vond Jordy te gortig: vanaf ruim 20 meter schoot hij de bal tussen de palen en onder de lat. Een kleine deviatie was voldoende om de tegenstander kansloos te laten (2-2). Met deze score zochten beide teams de kleedkamer op. Na de thee kwam de rechtsbenige Fabian in de ploeg op de voor hem vreemde positie van linksback. Het was snel duidelijk dat Fabian geen aanpassingsmoeilijkheden kende. Alsof hij al het hele seizoen meevoetbalde, zo goed viel hij in! Het spel van de E1 was in de tweede helft minder dan voor de pauze. Voor een deel had dat te maken met de manier van voetballen van de bezoekers en de aanwezigheid van hun supporters. Een goed verstaander …… Maar Roodgroen was wél bij de les en had aan een paar kansen genoeg om de zege naar zich toe te trekken. Charlie en Gene, die allebei een week stage lopen bij FC Volendam, zorgden voor de beslissing. Charlie gaf de assist, Gene rondde resoluut af (3-2). In de laatste fase moest Roodgroen op zijn tellen passen. De prima verdediging (Mika, Jordy en Koen) en het middenveld (Bink en Colin) waren attent en ook de aanvallers begrepen dat er niet alleen in balbezit gewerkt moest worden. Patrick verrichtte nog een schitterende en cruciale redding en daardoor bleven de drie punten in Edam. De gehele wedstrijd beschouwend was het een verdiende zege. Met name de verdediging en Patrick speelden sterk. En Fabian en Jordy: goed gespeeld, grote klasse! Hessel, het was een moeilijke wedstrijd om te fluiten maar je hebt het heel goed gedaan!
Mannen we zijn twee weekenden vrij vanwege de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 12 maart volgt de tweede wedstrijd: uit tegen HSV E1 in Heiloo. Vorige keer wonnen we met 5-6 maar pas op … HSV won met 11-0 van Alcmaria Vitrix E1!
Heel veel succes en … blijf scherp!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …