Teleurstellende wedstrijd EVC E1

EVC E1 – De Blokkers E1 (0-3, rust) 3-5 voor De Blokkers E1
(23-1-2016, 6e wedstrijd fase II competitie hoofdklasse, seizoen 2014-2015)
Het was vanochtend werkelijk prachtig mooi weer om te voetballen. Geen wind, een heerlijk zonnetje én volop zuurstof in de lucht. Helaas waren de gewone grasvelden nog bevroren door de vorst van afgelopen week. Daardoor konden de wedstrijden die daarop gespeeld zouden worden geen doorgang vinden.
De E1 kon wel voetballen want het kunstgras was in een prima conditie. Van deze prettige omstandigheid maakte de E1 helaas geen gebruik. Er werd gevoetbald maar gevoetbald werd er eigenlijk niet (…). Vóór de wedstrijd tegen De Blokkers E1 hadden de coaches al in de gaten dat er een zeker matheid over de ploeg lag. Natuurlijk werd daarop ingespeeld in het praatje vooraf en in de oefeningen in de warming-up maar soms …. helpt zelfs dat niet. Ook Mourinho, Guardiola en Van Gaal, om maar een paar namen te noemen, zouden het vermoedelijk niet op de rit gekregen hebben.
In de eerste helft was het veel te vrijblijvend en liepen we tegen een volkomen onnodige 0-3 achterstand aan. De tegenstander, die echt niet beter was, werd alle gelegenheid gegeven om een comfortabele voorsprong op te bouwen. In plaats van direct druk te zetten op de verdedigers van De Blokkers werd hen geen strobreed in de weg gelegd. Ook op het middenveld werd te schuchter gespeeld. Daardoor kwam er op de verdedigers Mika, Niek en Koen én doelman Patrick druk te staan die niet nodig was.
In de rust werd getracht de mannen te motiveren door onder meer te verwijzen naar de scout van FC Volendam die een aandachtig toeschouwer was (speel je volgend seizoen drie kilometer zuidelijker?) maar ook dat hielp niet. Binnen een minuut was het onnodig 0-4. Pas daarna toonde de E1 de juiste instelling en ging het in de achtervolging. Nu zetten de voorhoede en het middenveld meteen druk en dwong het de bezoekers tot het maken van fouten. De achtervolging stokte echter bij 3-5 terwijl we eigenlijk de zege nog naar ons toe hadden kunnen trekken. Als we meteen zo waren begonnen dan hadden we deze wedstrijd gewoon gewonnen. Geen twijfel mogelijk. Maar … dat telt niet. Slechts enkele spelers onttrokken zich aan de malaise door wel direct de juiste instelling te tonen. Al met al was het een teleurstellende ochtend. Verliezen kan maar niet op zo’n manier. We kunnen zo vaak en zo goed trainen als mogelijk is maar de juiste instelling is nog altijd essentieel. Wij kennen de groep goed genoeg om te weten dat iedereen echt wel zijn best doet maar meer durf en beleving en bereid zijn om echt moe te worden: daarin kunnen we ons zeker nog verbeteren. Volgende week doen we dit véél beter, Mannen!
Is er dan niets positiefs te melden: jawel. Afgelopen zaterdag trad Patrick Wissels toe tot een select gezelschap: Mannen die minimaal liefst 250 activiteiten uitgevoerd hebben in twee seizoen in de E-selectie! Op de Adelskalenderen (“het adelboek”, de wereldranglijst aller tijden voor het allround schaatsen) van het Gilde van Snelle Jelle is Patrick de Top 25 binnen gestoven (nog vóór eind januari!) en heeft hij een BFL (een bekend familielid) gepasseerd ( ). Patrick is de 24e speler die de Top 250 gehaald heeft!
Deze week is inkopen doen noodzaak want de goalies Jim Siegel en diezelfde Patrick naderen met rasse schreden de Magische Mijlpaal van 100 activiteiten in dit seizoen.
Mannen, heel veel succes volgende week tegen Jong Holland E1!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …