EVC E1-E2 combinatie wint prima oefenwedstrijd van EVC D2

EVC E1 – EVC D2 (3-1, rust) 4-2 voor EVC E1

(25-1-2015, 4e oefenwedstrijd seizoen 2014-2015)

Een plotselinge sneeuwbui op de heel vroege zaterdagochtend zorgde ervoor dat er zaterdag bij EVC en tal van andere verenigingen niet gevoetbald kon worden.
Op zondagmorgen was de sneeuw gesmolten en konden de teams van EVC D2 en EVC E1 aantreden op het kunstgrasveld voor een reeds geplande oefenwedstrijd. De D2 was op één speler na compleet, de E1 miste de zieke sterkhouder Joep van Gog. Aan de acht E1-Mannen werden toegevoegd Youri Ooms (k), Thijmen Bernard, Sander Buikman en Simon Molenaar (allen EVC E2). De reden was dat deze oefenwedstrijd op een heel veld gespeeld werd met 11 tegen 11. De bedoeling: de E-pupillen laten wennen aan het spelen op een heel veld. Volgend seizoen zijn zij immers D-pupil en is zo’n veld de standaard. De E1-E2 begon in de volgende opstelling: Tom de Graaff (keeper), Alan Sier, Tristan Brommersma, Simon Molenaar, Timo de Waart (verdediging), Jordy Butter, Joey Treuren, Thijmen Bernard (middenveld), Sander Buikman, Ryan de Wit, Jur Bakker (aanval). Youri speelde een deel van de 1e helft als veldspeler bij de D2 en keepte in Helft Twee in de E1. Tom de Graaff voetbalde na de thee als linkshalf in E1.
De omstandigheden om te voetballen waren goed: er stond nauwelijks wind en het was aangenaam fris. Voor de toeschouwers was de gevoelstemperatuur iets kouder ….
De opdracht aan E1-E2 was vooral om goed de posities op het veld te houden. Dat was van belang omdat 11 tegen 11 op een heel veld echt iets anders is dan 7 tegen 7 op een half veld. Bovendien duurde de wedstrijd 10 minuten langer en had de D2 meer ervaring met spelen op een dergelijk veld.
Het was mooi om te constateren dat de Mannen van aanvoerder Tom dit advies goed uitvoerden. Bovendien werd er goed gecombineerd. De opbouw vanaf de zelfverzekerde Tom en de verdediging verliep prima en via samenspel op het middenveld en in de voorhoede werd een aantal kansen gecreëerd. De D2 had het af en toe knap lastig tegen hun jonge clubgenoten. Na zo’n 10 minuten zette de sterk spelende Jordy linksbuiten Jur vrij voor de keeper en hij schoot knap raak (1-0). Een uitval van de D2 leidde tot een dieptepass op de razendsnelle Olivier de Graaff en die liet broer Tom kansloos (1-1). De E1-E2 combinatie voetbalde vervolgens vrolijk verder en Ryan scoorde 2-1 na een pass van de eveneens goed voetballende Joey. Vlak voor de thee passte Joey op Sander. Die speelde Ryan aan: die bleef koelbloedig en schoot raak (3-1).
In de pauze werd benadrukt om vooral op deze wijze door te voetballen en dat gebeurde ook. Wel moet gezegd dat de fysieke overmacht van de D2 een iets grotere rol ging spelen. De teams waren nu aan elkaar gewaagd. Toch verhoogde de E1-E2 de voorsprong: Jur gaf een voorzet vanaf links, Thijmen kwam voor zijn tegenstander en tikte 4-1 tegen de touwen. De D2 gaf echter niet op en scoorde 4-2. Verder kwam de D2 niet: de E-defensie (Tristan, Timo, Alan en Simon) stond als een huis.
Deze 4-2 was tevens de eindstand in deze sportieve en door referee John Kemper weer uitstekend gefloten wedstrijd. Conclusie: een heel nuttige oefenwedstrijd voor de E1-E2 én voor de D2 waarin de E-Mannen zeker voor een eerste wedstrijd op Veld Groot heel goed gevoetbald hebben. Een compliment aan de D2, aan de E1 én aan de Mannen van de E2 die alle vier (Youri, Simon, Sander en Thijmen) een goede indruk achterlieten.
Een woord van dank aan scheidsrechter John Kemper, de linesmen Orm de Waart en Jan Treuren, coach Jan Blanke van de D2, Ton Kemper (en Peter Kluft???) voor het Vloeibare Vocht in de rust, en natuurlijk voor Ilse van Rijn en Esther Rossenaar (kantinedienst): dank!!!

Volgende week speelt de E1 de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen Zeeburgia E4, de Amsterdamse verenging die bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding. Het vertrek vanaf het EVC-complex is om 7.15 uur! Kortom: vroeg naar bed!