De hand van de coach

Voor aanvang van de kraker tegen ZOB – dat een plaats hoger op de ranglijst staat dan de toppers van EVC F4 – wordt topcoach Bas ‘Guardiola’ Huygen geplaagd door defensieve problemen. Zijn verdedigingsduo – bestaande uit Rens ‘Materazzie’ Zoutberg en Lucas ‘Nesta’ de Waal – haken vooraf om verschillende redenen af. ‘Dat is even schrikken inderdaad’, begint de geplaagde coach. ‘Maar niet getreurd. We hebben opnieuw Lars Heida weten te strikken. Dat is vorige keer goed bevallen (Heida was tijdens een vorige invalbeurt goed voor een hattrick, red.), dus we gaan er vanuit dat het nu ook goed moet komen.’

Met Lars Heida in de gelederen en Jake Keizer in het veld (Jayden Koning staat deze week op doel, red.) gaan de oogappeltjes van ‘Guardiola’ van start. In de eerste minuten heeft ZOB duidelijk de overhand, maar naarmate de wedstrijd vordert, krijgt EVC steeds meer grip op de wedstrijd. De hand van de coach is duidelijk zichtbaar, aangezien er deze week geweldig wordt samengespeeld. De toppers van de F4 strooien met mooie passes en al snel is het Kaven die na een geweldige solo oog in oog komt met de doelman van ZOB. Helaas gaat de inzet van Romario net voorlangs en blijft het wachten op het eerste doelpunt.

Uitblinkers

Hoewel EVC F4 aan blijft dringen, komt de thuisploeg (ZOB in dit geval, red.) er zo nu en dan zeer gevaarlijk uit. Gelukkig is daar keer op keer het slot op de deur – en een van de absolute uitblinkers – Mike ‘Kompany’ Regter die voorkomt dat ZOB tot scoren komt. De enkele keren dat de aanvallers van ZOB wel door de verdediging glippen (niet geheel toevallig is dit telkens als Mike wissel is), is daar de andere uitblinker van vandaag – Jayden Koning – die met prachtige reddingen zijn doel schoon weet te houden.

De gehele eerste helft blijft het beeld hetzelfde. EVC valt aan en ZOB probeert met counters gevaar te stichten. De beide elftallen lijken met 0-0 aan de limonade te gaan, maar net voor rust glipt Kaven – alias Romario – door de verdediging van de thuisploeg. Zijn prachtige schot wordt nog gered door de ijzersterke doelman, maar de rebound van Keano is dezelfde doelman te machtig. 0-1!!

Spanning

Na de pauze is het direct weer raak, maar dit keer zijn de rollen omgedraaid. Het harde en geplaatste schot van Keano ‘Totti’ van Eikeren wordt nog gestopt door de doelman van ZOB, maar in de rebound is het Kaven die voor de 0-2 zorgt.

Bas ‘Guardiola’ Huygen drukt de jongens op het hart dat ze niet mogen verslappen en dat doen de toppers van de F4 dan ook niet. Ze blijven druk houden op de tegenstanders en krijgen hierdoor genoeg kansen op de bevrijdende 0-3. Helaas heeft Thomas alle pech van de wereld dat zijn twee schoten allebei op de paal komen. Na poging drie – opnieuw op de paal – past hij op Keano die gedecideerd inschiet en zo voor de 0-3 zorgt.

Genieten

Ook na de 0-3 zijn er nog kansen over en weer, maar EVC F4 blijft de bovenliggende partij. Toch kunnen de toppers de 1-3 niet voorkomen. Hoewel Jayden in eerste instantie nog prachtig redding brengt, is de rebound hem te machtig en moet hij een tegengoal toestaan. De spanning is dan even terug, maar reddingen van Jayden, prachtige slidings van Jake Keizer en geweldige verdedigend werk van Mike ‘Kompany’ Reger voorkomen dat ZOB nog dichterbij kan komen. Als het eindsignaal klinkt zijn spelers en toeschouwers in extase en door de 1-3 overwinning (de vijfde op rij, red.) klimt EVC F4 opnieuw een plaats op de ranglijst.

Penalty’s

De strafschoppenreeks na afloop is er een van grote schoonheid. Jayden – die tijdens de wedstrijd zo nu en dan al zijn klasse toonde – vliegt van links naar rechts en stopt de ene na de andere strafschop. Een zekere aanwezige toeschouwer moet uit alle macht proberen om zijn blije tranen te verbergen, als Jayden even zijn vuist balt op het moment dat hij wederom een penalty uit de hoek plukt. Omdat Ryan, Jake, Kaven en Keano op geweldige wijze hun strafschop weten te verzilveren, gaat ook deze serie naar EVC.

Samenspel

Deze wedstrijd is er van grote schoonheid door de spanning, de inzet, maar vooral door het geweldige samenspel van de toppers van de F4. Geweldig om te zien hoe Keano zijn medespeler Thomas troost als deze zijn inzet voor de derde keer op de paal ziet belanden. Of hoe Jake zich als een echte prof voor de bal gooit en met een waanzinnige sliding voorkomt dat ZOB weet te scoren. Iedere week zien de toeschouwers de hand van topcoach Bas ‘Guardiola’ Huygen terug in het spel van de F4 en dat is een heel groot compliment waard. Wat een plezier straalt er vanaf! Ga zo door jongens!

Groet,

Een trotse toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …