EVC E1 is nog in de race!

EVC E1 bereikt halve finale van ZOB Zaalvoetbaltoernooi

(27-12-2015, poulefase ZOB Zaalvoetbaltoernooi, seizoen 2015-2016)

Ook dit jaar zijn EVC F1, E1 en D1 uitgenodigd om deel te nemen aan het zaalvoetbaltoernooi van ZOB dat traditioneel op 27 en 28 december plaatsvindt. Het is dit jaar alweer de 27e editie. Plaats van handeling: sporthal De Beukenkamp in Purmerend (tegenover het Purmersteijn-complex).
Bij de E1 moest een keuze gemaakt worden welke spelers zouden deelnemen aan het toernooi. Op grond van de reglementen mochten maximaal 8 spelers (inclusief keeper) van de partij zijn. Omdat de E1 dit seizoen over 10 spelers beschikt was het duidelijk dat niet iedereen kon meevoetballen. Na vier trainingen in ’t Bolwerck viel de keuze op de zeven 2e-jaars. Omdat de verschillen tussen alle spelers niet groot waren, was dat een te rechtvaardigen keuze. De 1e-jaars krijgen immers volgend seizoen hun kans.
EVC trad aan met: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Charlie Kuiper, Gene Brandt en Sajad Rahimzadeh. Het team stond onder de vertrouwde leiding van Hans Karregat, Robert Heuser en Jan van de Nes.
De eerste wedstrijd was competitieopponent De Wherevogels E1 de tegenstander. Roodgroen zat direct goed in de wedstrijd en nam een 3-0 voorsprong (goals van Sajad en Charlie 2x). Maar … ook toen bleek dat niet iedereen meeverdedigde. En dat kwam Edam duur te staan. Een bal die tegen het plafond werd geschoten had een vrije trap voor EVC moeten opleveren maar de referees lieten dit begaan en dat resulteerde in een doelpunt: 3-1. De E1 was het even kwijt vooral omdat niet iedere speler zijn verdedigende taken verrichtte. Duur puntenverlies was het gevolg: 3-3.
In wedstrijd Twee was De Rijp E1 de tegenstrever. Die wedstrijd moest per se gewonnen worden. En dat gebeurde: Sajad schoot EVC naar de zege. Roodgroen was echter uitermate slordig in het afronden: kans op kans werd gemist. Een 5-0 zege behoorde zeker tot de mogelijkheden maar zover kwam het niet: 1-0 was de (te) magere uitslag. En omdat De Wherevogels slechts met 4-2 van favoriet Purmersteijn E1 verloor en vermoedelijk ruim van De Rijp zou gaan winnen, moest EVC E1 minimaal gelijkspelen tegen het sterke Purmersteijn E1. Dat leek een schier onmogelijke opdracht. De coaches gaven echter duidelijk mee wat er gedaan moest worden: posities houden, dicht bij elkaar verdedigen door iedereen (!), snel uitbreken en écht willen scoren (!). En … voetballen met durf en verstand!
De spelers gaven er direct blijk van dat ze de bedoelingen goed begrepen hadden. Toch was het Purmersteijn dat door een weergaloze solo op een 1-0 voorsprong kwam. Een minuut later sloeg Roodgroen terug: Charlie soleerde door de vijandelijke linies en schoot knap raak (1-1). Hierna verdedigde EVC hartstochtelijk en gaf het nauwelijks een kans weg. Met aan het hoofd Patrick en Niek, vergezeld door Koen en Mika én de aanvallers Charlie, Sajad en Gene werden alle aanvallen in de kiem gesmoord. Pas in de laatste minuut leek witblauw te scoren maar Patrick lag in de weg en was de baas! EVC kreeg een paar kansjes en had de wedstrijd zelfs naar zich toe kunnen trekken. Dat gebeurde niet maar door deze draw kwam EVC op vijf punten en eindigde het op de 2e plaats in de poule. De wedstrijd De Wherevogels E1 – De Rijp E1 eindigde in 5-0 maar het was een wedstrijd om des keizers baard.
Voor de 8e keer in 10 seizoenen bereikte EVC E1 de halve finale van dit als altijd sterk bezette regionale zaalvoetbaltoernooi. Een fraai resultaat!
Mannen, morgen – maandag – spelen jullie in de halve finale tegen gastheer ZOB E1 (aanvang 13.30 uur): heel veel succes!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …