MO19-1 BESLIST DUEL VROEGTIJDIG

EVC MO19-1 – HERCULES ZAANDAM MO19-1 8-2 (6-2)

De einduitslag doet vermoeden dat EVC de uit de 1e klasse gedegradeerde equipe uit Zaandam volledig van de mat heeft gespeeld. Dit is echter niet helemaal waar. Uiteraard hebben onze meiden verdiend gewonnen, maar Hercules bleek een sterke en goed voetballende ploeg te zijn. Het verschil werd in de ijzersterke openingsfase van de thuisclub gemaakt, waarbij het duel op het oog al min of meer beslist was na een kwartier.
Al in de 1e minuut werd, na een mooie combinatie van Faye Suurmond en Famke Stuijt, captain Nina de Groot alleen voor de keepster gezet, 1-0. In de 4e minuut gaf Nina een afgemeten pass op Sam Hennis, en met een daverend schot vond zij de bovenhoek, 2-0. Nog binnen de tien minuten lag de 3-0 al in het mandje, door middel van een prachtig schot van Famke. En voordat bij de paars/witte gasten dan toch de wekker ging, was het Daphne de Groot, die profiteerde van een grabbelende keepster, 4-0.
Een tot dan toe foutloze defensie, met Kim Bakker, Annemijn Westerneng, Nora Kramer en Femke Wijnandts, kreeg door enige paniek en “paardenstaarten pech” de bal niet goed weg, waarvan de spits van Hercules optimaal profiteerde, 4-1. Britt Ooms nam plaats in de achterhoede, waardoor Annemijn naar de voorhoede verhuisde om de nog steeds niet geheel fitte Sam te vervangen. Vlak daarna werden Jamy Haselager en invalster Paola van Daalen nog ingebracht op het middenveld en het spel golfde op en neer. Maar EVC behaalde vandaag, vooral in de eerste helft, een zeer hoog percentage in het benutten van kansen. Een paar perfecte voorzetten en corners van Noah Suurmond en Annemijn leverden vooralsnog niets meer op, maar met een paar schitterende bewegingen wist Nina het strafschopgebied binnen te dringen en de doelvrouw opnieuw het nakijken te geven, 5-1. Even later liet Famke zien dat zij ook onnavolgbare acties in huis heeft en ook deze individuele poging leverde succes op, 6-1. Vlak voor de thee wist de sterke aanvallende middenvelder van Hercules onze defensie in verlegenheid te brengen en daarna keepster Fenna Swier kansloos te laten, 6-2.
In de rust prentte de trainer het team in dat er nog lang niet was gewonnen van deze goed voetballende ploeg en dat de concentratie 100% moest blijven. Hier werd gehoor aan gegeven en rood/groen zou de tweede helft zonder tegendoelpunten doorkomen. Mede door goed terug verdedigen van het middenveld, reddingen van Fenna en zeer sterk verdedigen van onze defensie, waarin nu ook Paola en Noah stonden opgesteld, werd dit bewerkstelligd. Aan de overzijde van de kunstgrasmat werd het net nog wel gevonden. De naar de aanvalslinie verhuisde Kim B. kogelde de 7-2 in de touwen. Even later was ook Jamy dichtbij een treffer, maar de voet van de keepster bracht redding. Ook Faye voegde zich bijna in het rijtje schutters van de dag, maar haar geplaatste schot werd onder de lat vandaan geplukt. Niet ver voor het eindsignaal wist Kim B. een afgemeten voorzet van Famke tot doelpunt te promoveren en zo de eindstand van 8-2 in de boeken te schieten.
En hierbij wederom een groot compliment aan alle meiden, die door blessuregevallen van met name achterhoede speelsters, steeds weer bereid zijn om een gedeelte van de wedstrijd op een andere positie te spelen dan ze gewend zijn en dat ook nog eens heel goed doen. Dit heet teamspirit en loyaliteit naar de trainer, die ook steeds iets verzinnen moet.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …