EVC E1 – WSV’30 E1: een heerlijk duel!

EVC E1 – WSV’30 E1 (1-1, rust) 2-3 voor WSV’30 E1

(10-10-2015, 4e competitiewedstrijd seizoen 2015-2016)

Nog in het schermerdonker van een vroege zaterdagochtend werden de pilonnen (hoedjes) uitgezet en de doelen geplaatst voor de ontbijtwedstrijd EVC E1 – WSV’30 E1. Nu de E1 in de hoofdklasse speelt op een veld met de doelen op de rand van het strafschopgebied zijn extra werkzaamheden vereist om het wedstrijdveld speelklaar te krijgen.
Zodra het nachtelijk donker was verdwenen verscheen een zeer aangenaam zonnetje aan de einder: het begin van een stralende dag! Het was behoorlijk fris maar gelukkig was de wind afwezig. Fraaie omstandigheden voor een lekkere pot voetbal!
Na zes (!) uitwedstrijden (beker, oefen en competitie) mocht EVC E1 eindelijk weer thuisspelen. Tegenstander was het op plaats twee staande WSV’30 E1 uit Wormer.
EVC E1 miste de nog geblesseerde topscorer Sajad Rahimzadeh. Zijn vervanger was Tristan Brommersma. Voorts trad Roodgroen aan met: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends (defensie), Colin Molenaar, Bink Mulder (middenveld), Charlie Kuiper, Daoud Ikhlifen, Gene Brandt (aanval).
De beginfase was voor de bezoekers die direct goed druk zetten op de Edammers. EVC had moeite om zich onder die druk uit te voetballen maar het bood wederom goed weerstand en stond nauwelijks kansen toe. Na ongeveer 10-15 minuten werd het evenwicht aardig hersteld al combineerde WSV iets gemakkelijker en leek het ook iets gevaarlijker. Maar Edam brak steeds vaker uit en was dreigend. De verdediging van Wormer had moeite met de snelle tegenstoten van de thuisclub. Die waren echter vooralsnog toch net even te onzorgvuldig om voor écht doelgevaar te zorgen. Dat veranderde in Minuut 17. Charlie kreeg de bal aangespeeld, hij zette goed door en het was spits Daoud die dit voorwerk op de juiste waarde schatte (1-0). EVC had nu de smaak te pakken en het spel ging gelijk op in een hoog tempo. Een paar minuten voor de thee kwam WSV weer langszij (1-1).
Na de pauze die de coaches Hans Karregat, Robert Heuser en Jan van de Nes benutten om een paar verbeterpunten aan te geven: meer rust aan de bal, een zorgvuldiger passing en meer brutaliteit (in de goede zin van het woord) en durf (er is één bal en die moet van ons zijn!). Helft Twee liet weer een hoog tempo zien. Na enkele minuten kwamen de bezoekers op voorsprong (1-2) maar daarna schudde EVC alle schroom van zich af en was in het vervolg het team dat het spel dicteerde. WSV moest achteruit en wist op een bepaald moment niet goed raad meer met de energie en de aanvalsdrang van Roodgroen. Onder impuls van de frontlinie en het middenveld met Colin, Bink en Tristan werd aanval na aanval opgezet. Charlie zette Gene aan het werk en de (toen) rechterspits scoorde beheerst (2-2). Niet veel later was het weer Gene die een goede kans kreeg maar die keer was hij helaas iets te aarzelend. EVC leek de wedstrijd te beslissen toen Bink vanaf de linkerkant een vrije trap mocht nemen op zo’n 18 meter van het doel. Met veel gevoel draaide Bink (met zijn rechtervoet) de bal richting tweede paal. Met een fraaie curve belandde de bal tegen de binnenkant van de paal. Helaas kreeg het leder vervolgens niet het gewenste effect. In de slotfase sloegen de bezoeker toe. Eerst redde Patrick fenomenaal in een één tegen één duel. Hij kwam razendsnel zijn doel uit, weerde het schot af, stond pijlsnel weer op en keerde ook de tweede inzet. Klasse, Patrick! Een corner werd echter niet goed verdedigd en een WSV-er wist te scoren (2-3). EVC toog wel direct weer ten aanval maar de slotminuut was te kort om de score weer recht te trekken. Zo won WSV’30 E1 uiteindelijk met 2-3. Objectief gezien was een gelijkspel zeker de verhouding tussen beide teams maar dat telt nu eenmaal niet. Wat wel telt: de E1 speelde weer zeer gedreven en enthousiast! Met name de verdediging met Patrick, Mika, Niek en Koen was heel sterk.
Een compliment is op zijn plaats voor Dick van Straaten die een uitstekende wedstrijd floot en de spelers lekker liet voetballen! Dat kon ook omdat beide teams wel heel graag willen winnen maar toch ook steeds sportief bleven voetballen. Dit was zo’n wedstrijd waarbij een scheidsrechter misschien niet eens nodig was geweest. En dat is een groot compliment aan de spelers (en begeleiders) van WSV’30 E1 en EVC E1!
Mannen, jullie hebben je weer kranig geweerd en zeer gedreven gespeeld: volgende week tegen De Wherevogels E1 gaan we er weer vol tegen aan! Heel veel succes en plezier!