EVC JO11-1 – KGB JO11-1 (0-3, rust) 1-5 voor KGB JO11-1

(3-12-2016, 6e wedstrijd najaarscompetitie 1e klasse, seizoen 2016-2017)

Een etmaal na de enerverende en succesvolle wedstrijd in de eerste ronde van de DEEN-Cup die met  5-0 gewonnen werd van Oosthuizen JO11-1, moest EVC JO11-1 al weer voor de competitie aantreden tegen KGB JO11-1. Kolpings Glorie Blijft is de koploper samen met ZAP waarvan EVC een week eerder met 6-0 verloor. Zou KGB net zo sterk zijn, was de vraag. Timo Ooms speelde ditmaal in JO11-2 en dus trad JO11-1 aan met de volgende spelers:  Koen van Beek (k), Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Kick van der Vlies en Tom Tierolf.

2016-evcjo11-1-kgbevc-jo11-1-kgb-jo11-1

De omstandigheden: windstil, een door de vorst wit uitgeslagen en sprookjesachtig mooi veld, een temperatuur van rondom het vriespunt. Een prachtig veld maar ….. uiterst glad! En daar moest  natuurlijk rekening mee worden gehouden. Ballen meer in de voeten passen, goed aannemen, over de grond schieten vanwege de extra snelheid die de bal zou krijgen en er als de kippen bij zijn als de keeper de bal zou loslaten. Dat laatste uiteraard ook als dat bij ons doel zou gebeuren. Voorkomen is echter beter dan genezen dus de opdracht was om KGB niet te laten schieten.

In de eerste helft was KGB beter maar het verschil tussen beide teams was niet groot. EVC had zin om te voetballen en leek geen last te hebben van de vermoeienissen van de vorige avond. De bezoekers scoorden weliswaar 0-1 maar het vertrouwen in eigen kunnen was onverminderd groot. Helaas betekende een uiterst ongelukkige klutsbal een eigendoelpunt (0-2). Het spel golfde op en neer en de teams hielden elkaar qua spel in een soort status quo. Het was jammer dat eigenlijk ‘in de overtijd’ de derde treffer van de roodhemden viel. Doordat gewisseld diende te worden, moest ook de opstelling enigszins aangepast worden. Het gevolg was een opstartprobleem in de eerste minuten en twee tegendoelpunten (0-5). Vervolgens nam EVC duidelijk het initiatief en speelde het nog beter dan daarvoor. KGB moest terug en Roodgroen kreeg kansen. De stand had geen negatief effect op de gastheren. Integendeel, EVC zag die stand als extra motivatie om KGB te laten zien dat Edam wel degelijk kon voetballen. Die instelling werd vertaald en beloond door een prachtig doelpunt van Tom. Vanaf de linkervleugel en over de achterlijn slalomde hij langs drie tegenstanders en schoof hij de bal in de verre hoek (1-5): een fraaie goal! Verder kwam EVC niet maar het team had wilskracht getoond. De score was ruim in het voordeel van de koploper maar het verschil in spelniveau was toch echt veel kleiner en dat geeft hoop voor de toekomst! Een compliment voor referee Jeffrey Karstens (EVC JO15-1) die met natuurlijk gezag de wedstrijd uitstekend leidde!!!

Mannen, ook voor jullie een compliment! Twee wedstrijd in zo’n kort tijdsbestek en met zoveel te verwerken indrukken: het is knap hoe jullie hiermee om zijn gegaan en hoe jullie hebben gespeeld!

Volgende week reizen we af naar Reiger Boys JO11-2: Heel veel succes!!!

Jan van de Nes

 

 

Het was een flink eind rijden voor EVC JO11-1 om aan te treden tegen medekoploper (naast KGB JO11-1) ZAP JO11-1 want Voetbalvereniging Zwaluwen Anna Paulowna is gevestigd in Breezand en dat ligt ver in de kop van Noord-Holland. Zonder Colin Molenaar (knieblessure) en Tom Tierolf (deze keer in JO11-2 en daarin driemaal scorend) en minus ondergetekende (griep) was het reveille vroeg. Onder (voor de zoveelste keer) fraaie omstandigheden begon EVC met de volgende spelers: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, en Kick van der Vlies. In de eerste helft was ZAP het betere team maar EVC, onder leiding van de coaches Jeroen Ooms en Marcel Tierolf, wist de gastheren zeer behoorlijk van zich af te houden. Pas in de laatste fase voor de thee werd het verschil gemaakt (2-0). Na de pauze deed Roodgroen er werkelijk alles aan om in de wedstrijd te blijven maar ZAP was te sterk: de eindstand kwam met 6-0.

Volgende week spelen we thuis tegen die andere koploper, KGB JO11-1. Eens kijken of die echt van hetzelfde kaliber is als Zwaluwen Anna Paulowna. Maar eerst: vrijdag DEEN-Cup Day!

Heel veel succes!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …