Volendam JO11-3 – EVC JO11-1

Volendam JO11-3 – EVC JO11-1 (2-0, rust) Eindstand 7-0 voor Volendam JO11-3

(29-10-2016, 2e wedstrijd najaarscompetitie 1e klasse, seizoen 2016-2017)

Eind oktober 2016 was Volendam JO11-3 (een selectieteam) de tegenstander van JO11-1. Volendam had al enkele wedstrijden gespeeld in de 1e klasse en vertoefd in de bovenste regionen.
Rayan Morrhabi had al in JO11-2 gespeeld maar was wel weer op tijd in Volendam aanwezig.
EVC was compleet en trad aan met: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Tim Knegt, Milan Alberts, Bink Mulder, Colin Molenaar, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi. Omdat 7 tegen 7 gespeeld werd, betekende dat drie wissels ….. beetje veel.
De warming-up was improviseren voor beide teams aangezien de wedstrijd voor ons heel laat afgelopen was. Het dringende advies was om scherp te beginnen. Dat had de begeleiding net zo goed niet kunnen zeggen want Roodgroen begon heel apatisch. Volendam had er zin en zette de bezoekers meteen onder druk. Gelukkig was Koen wel attent en ranselde hij een aantal gevaarlijke schoten uit zijn doel. De verdediging draaide overuren omdat de beide voorste linies veel te weinig meeverdedigden. Een tegengoal kon niet uitblijven. De oranjehemden scoorde voor de thee tweemaal. Kreeg EVC dan geen kansen? Jawel. Na een corner van Bink kopte Daoud keihard op de paal. Colin schoot snoeihard tussen de palen maar ook Volendam beschikte over een goede doelman.
Met 2-0 bij de rust mocht EVC niet klagen.
In de pauze viel heel wat te bespreken maar het belangrijkste punt was inzet en strijd. In de 2e helft was Edam veel alerter en dwong het een flink aantal kansen af. Het verschil met de thuisclub was dat de Volendammers van vrijwel elke kans een goal maakten ondanks uitstekend keeperswerk van Koen. In de slotfase liep de score – geflatteerd – op naar 7-0. De kansen/mogelijkheden van EVC: een kopbal van Milan (net naast), twee geweldige afstandschoten van Daoud, een schot van Tom via de keeper net over de lat, een tikje van Bink langs de keeper en net naast de paal (na een prachtige dieptepass van Tim), een inzet van dichtbij van Rayan en twee schoten van Colin die een beter lot hadden verdiend. Kortom: voldoende kansen maar ja, de bal moet wel tegen het net (of in elk geval over de lijn …..). Volendam deed dit beter en op hun zege valt niets af te dingen.
Conclusie: EVC speelde lange tijd veel te afwachtend en begon pas strijd te leveren toen het eigenlijk al te laat was, Dat moet echt beter, Mannen.
Man van de wedstrijd (ook namens onze Volendammer vrienden): Koen van Beek! Ook heel sterk gespeeld: Timo Ooms!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …