EVC JO11-1 toont karakter en kwaliteit in heroïsche DEEN Cup-clash!!!

EVC JO11-1 – De Wherevogels JO11-1 3-3 (De Wherevogels wint na strafschoppen)
(23-11-2018, 1e ronde DEEN-Cup, Kras-stadion FC Volendam, seizoen 2018-2019)
Traditiegetrouw had EVC JO11-1 een uitnodiging ontvangen van FC Volendam en DEEN Supermarkten om deel te nemen aan de strijd om ‘de FA-Cup voor E-pupillenteams’, ditmaal voor editie 14. Elk seizoen kijken de spelertjes van de deelnemende teams reikhalzend uit naar dit prestigieuze toernooi want (tenminste) éénmaal in je pupillenleven moet je toch echt aan dit evenement in het stadion van FC Volendam deelgenomen hebben! Roodgroen kent een rijke historie in de DEEN-Cup met een 1e, 2e en 3e plaats!
Het toernooi is een knock-out toernooi: bij winst ga je door naar de volgende ronde, verlies betekent uitschakeling. De spelers weten dus wat ze te doen staat. Kenmerkend voor de opzet van het evenement is dat vóór de wedstrijd door de teams drie (of indien nodig meer) penalties genomen worden. Het team dat de serie wint, heeft in principe genoeg aan een gelijkspel in de wedstrijd.
EVC JO11-1, momenteel een plaats innemend in de subtop van de 2e klasse, trad aan tegen de trotse koploper van de 1e klasse: De Wherevogels JO11-1. Een lastige klus derhalve. De onzen waren compleet en dus gaven Remy Kluft (k), Tomas Guijt, Jim Spaargaren, Shane Heerland, Bjarne Schot, Hudhaifah Oukhanim, Dapper Keuss, Anass Chemlali, Jake Keizer en Lex van Montfort acte de présence. Roodgroen verloor helaas de penaltyreeks. Winst in de wedstrijd was dus een vereiste. Maar EVC moest – logischerwijs – even wennen aan het veel hogere tempo dat de Purmerenders gewend zijn. Een 2-0 en later 3-1 achterstand was het gevolg. Daarna was EVC geacclimatiseerd en wist het de rollen zelfs om te draaien. Hudhaifah scoorde 2-1 en Jake en Anass zorgden voor de Anschlusstor (3-2) en de gelijkmaker (3-3). Een sensatie leek in de maak. EVC draaide De Wherevogels de duimschroeven aan, speelde uitstekend, kreeg kansen maar het was nét niet genoeg. Jammer!
Wat echter beklijft … is een geweldige prestatie van De Mannen die zich nagenoeg gelijkwaardig toonden aan de koploper uit de eerste klasse! Er werd met het hart gestreden, gedreven en vol passie en met goed voetbal! Geweldig gedaan en een welverdiend compliment aan ALLE spelers en aan de immer enthousiaste en deskundige coaches Dennis van Montfort en Caspar Keuss! Een woord van dank ook aan FC Volendam en DEEN Supermarkten voor de – als altijd – geweldige organisatie! Een Hoed-Af verdient tevens de onvolprezen Jeroen Knegt voor zijn geweldige mooie foto’s! Begeleider – voor de verandering – was schrijver dezes, tevens DEEN-Cup coach-veteraan.
De volgende ochtend om Klokke Negen stonden De Mannen alweer gereed voor hun competitiewedstrijd. Ook daarin lieten zijn een geweldige gedrevenheid zien én zeer goed (combinatie)voetbal! Voor twee spelers was dit nog niet genoeg want Bjarne Schot (bij JO12-2) en Remy Kluft (bij JO12-1) speelden nóg een wedstrijd: drie matches binnen 15 uur!!!
(Alle) Mannen: TOP!!! Jullie hebben het publiek waar voor hun geld gegeven en de FC een goed voorbeeld! Ga zo door én … wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …