Ruime zege EVC JO11-1 op OSV JO11-1

OSV JO11-1 – EVC JO11-1 (0-5, rust) 2-9 voor EVC JO11-1
(5e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2017-2018)

De 5e competitiewedstrijd van EVC JO11-1 stond geprogrammeerd in Tuindorp-Oostzaan waar de blauw-zwarten van OSV JO11-1 al stonden te wachten op de volgende Roodgroene Leeuwen: Remy Kluft (k), Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Rick van Velden en Jesse Joosten. De warming-up van de Edammers werd enigszins verstoord doordat we op het verkeerde veld stonden. Om het juiste van de 200 (…) velden van de Oostzaners te vinden is natuurlijk ook niet gemakkelijk.
Gelet op de stand op de ranglijst moest EVC deze wedstrijd kunnen winnen: het thuisteam was immers drager van de Rode Lantaarn. Die gedachte bleek juist: Edam was (veel) sterker. Wel waren de bezoekers af en toe slordig in de passing en niet scherp in de duels. Daardoor kregen de blauw-zwarten een paar kansjes. Na zes minuten nam EVC de leiding: Rayan gaf een splijtende dieptepass op Rick en die tikte de bal links van de keeper tegen het net (0-1). Een voorzet van Rayan werd op de voor Roodgroen juiste wijze verwerkt door een Oostzaanse verdediger en dat betekende 0-2. Rayans honger was nog niet gestild en hij zorgde voor 0-3. Na een aanval van de gastheren volgde een razendsnelle counter met Jesse als slotakkoord (0-4). Nog voor de thee passte Rayan tussen twee verdedigers door naar Rick en die wist waar hij de mosterd moest halen (0-5). In de rust werd benadrukt om meer geconcentreerd te voetballen maar dat besef kwam pas na vijf minuten in de tweede helft. Daarvoor mocht OSV twee keer aanleggen en scoren (1-5 en 2-5). Daarna pakte EVC de draad weer op, bleef het wel wat slordig maar minder dan daarvoor en breidde het de voorsprong uit. Een dubbele 1-2 tussen Victor en Rick besloot laatstgenoemde met een tikje net langs de doelman (2-6). Een onderschepping van Niek kreeg een vervolg in een fraaie diagonaalpass van Jesse naar Rayan (2-7). Even later wist Tim Knegt een dreigende tegenaanval te verijdelen en het leder in de voeten van Rayan te schuiven. Een droge knal van de centrale middenvelder volgde (2-8). Op een afstandsschot van Mike, na een pass van Tim Steur, was de OSV-goalie kansloos (2-9). Met deze (eind)stand blies de uitstekende jeugdscheidsrechter voor Einde Wedstrijd.
Conclusies: een goede overwinning die een nog veel grotere marge had moeten opleveren (0-15) indien EVC echt geconcentreerd had geweest. Remy had een nagenoeg vrije ochtend maar wist weer zes strafschoppen te stoppen, Tim Steur speelde een sterke wedstrijd, Rick en Jesse waren actief en hielden het veld nu goed breed waardoor er een zee van ruimte ontstond (goed werk, Mannen). In het algemeen, Mannen: het gaat er niet om wie de doelpunten maakt (dat is immers geen wedstrijd) maar dát EVC scoort …!

Komende zaterdag spelen we tegen OFC, de buren van OSV: dat is een heel sterke tegenstrever! Heel veel succes, Mannen! Wees scherp!