EVC JO17-3 wint na wervelend half uur

SEW JO17-1 – EVC JO17-3 4-7 (2-5) 24-3-2018

Een eerste verslag van de JO17-3, gevormd in oktober uit de JO17-2 en de JO17-3. Na heel veel overleg ging het team uit 18 man bestaan. In de najaarscompetitie werd er afwisselend gewonnen en verloren zodat een plaats in de middenmoot het gevolg was. Door verschillende redenen zijn er al 4 spelers afgehaakt zodat er 14 man overblijven. Door blessures en andere afzeggingen moesten we de afgelopen periode beroep worden gedaan op spelers uit andere teams. Nu de wedstrijd van tegen SEW JO17-1.

Met 12 man vertrokken we richting Nibbixwoud. De opstelling was als volgt:
gelegenheidskeeper Owen Valencia Hageman
Achterin van rechts naar links Michiel Pronk, Simon de Boer, Tim Schouten en Tomas Kramer
Middenveld van rechts naar links Rick van Beek, Arnau Helsloot, Captain Bjorn Alberts en Bas Bouwes. Voorin Bas van Gog en onze vaste gastspeler Olivier de Graaf
De wissel was onze keeper Lars Kramer die herstellende is van de breuk in zijn duim.

Onder leiding van Scheidsrechter Knol startte EVC geweldig. SEW werd compleet overlopen. Binnen 5 minuten werd Olivier 2x bereikt en die faalde niet in de 1 tegen 1 situatie met de keeper van SEW. Wat vooral goed ging was dat Rick en Bas het veld goed breed hielden. In het centrum kon Bjorn naar hartelust mooie passjes geven en stond Arnau prima in positie achter Bjorn op het middenveld. Achterin hield het duo Simon “Ramos”en Tim “Pepe”en de backs Michiel en Tomas de boel dicht zodat Owen weinig te doen had. Ondertussen dolde het duo Bas van Gog en Olivier de hele achterhoede van de tegenstander zodat na een half uur de stand op 0-5 stond door 3 doelpunten. Na dit half uur verslapte EVC en liet het SEW terugkomen in de wedstrijd. Ondertussen loste Lars Michiel af als rechtsback. Ondanks de mogelijkheden die wij zelf kregen scoorde SEW 2x. De rust werd bepaald op 2-5.

In de 2e helft ging de wedstrijd gelijk op. SEW geloofde er nog in en EVC kwam niet scherp genoeg uit de kleedkamer. Mede door het warrige fluiten en het niet op zijn zachts gezegd eerlijk vlaggen van de leider van SEW ontstonden er wat irritaties. Voorbeeld Rick kreeg een bal op zijn arm zonder een beweging maakte, vlagger roept hands, scheids fluit, even later vlak bij de 16 meter lijn tikt een speler van SEW de bal overduidelijk met zijn hand, scheidsrechter wuift het weg. Gelukkig was het Bas die ondanks wat aanslagen de 2-6 maakte. Jammer genoeg dacht EVC er al te zijn want de concentratie verslapte en keeper Owen werd 2x gepasseerd 4-6. Hierna werden onze jongens weer wakker want uit een mooie aanval speelde Olivier Bjorn goed in de 16 aan die zag de vrij staande Rick en die wist de keeper te passeren en zijn 1e doelpunt van dit seizoen te scoren. Na wat verhitte duels floot de scheidsrechter af en werd de eindstand bepaald op 4-7. Met 4 gespeeld en 7 punten staan we keurig in de middemoot.