WSV B3 – EVC B2: 1-2

WSV ’30 – EVC B2: 1-2

Net als in de thuiswedstrijd wonnen onze jongens met een doelpunt verschil van de nummer laatst. Hadden dat niet veel meer doelpunten moeten zijn, zullen de duizenden volgers van de B2 zich vertwijfeld afvragen. Dat zou je op voorhand zegen, maar EVC speelde een flink deel van de wedstrijd ondermaats. Het lukt vaak niet elkaar een bal over drie, vier meter in de voeten te spelen, om aan de bal de rust te bewaren of om duels te winnen. Het veld was hobbelig en klein, dat had er zeker mee te maken, maar de scherpte leek toch ook te ontbreken. Goede bedoelingen waren er wel, maar het ontbrak aan gedrevenheid en overtuiging die nodig zijn om deze competitie glansrijk af te sluiten.
EVC begon sterk aan de wedstrijd met een vroege en mooie goal van Simon (bal in de kruising, assist van Timon) en niet lang daarna de 0-2 van Marc (assist Sam) die de bal koel in de hoek schoot. Daarna werd het spelbeeld rommelig. Teijn had zijn handen vol aan de rappe en vaardige linksbuiten en net toen hij grip op deze speler leek te krijgen, zwikte hij door zijn enkel en moest hij vervangen worden door Emiel, die na jaren afwezigheid weer terug was op zijn vertrouwde rechtsbackpositie. Laten we hopen dat de blessure van Teijn meevalt. Hij heeft geijsd en meer kan je niet doen. EVC had nu geen wissels meer omdat de zieke Alvar begrijpelijkerwijs thuis was gebleven.
Positief was de positiewisseling die Ronald en ondergetekende hadden doorgevoerd. Sam werd van mid-mid voorstopper. Zo heeft hij het spel meer voor zich, komt zijn verdedigende kwaliteit meer tot zijn recht én behoudt hij de mogelijkheid bij aanvallen mee op te komen, iets wat in de eerste helft tot een levensgrote kans leidde. Jan werd mid-mid en speelde als spelverdeler een verdienstelijke wedstrijd, al zou verhoging van zijn handelingssnelheid zijn spel ten goede komen. Laurens deed het goed als linkshalf, al heeft hij soms wat moeite om in de drukte de rust te bewaren (dan levert hij de bal in). In de tweede helft brak hij een aantal keer goed door. Laurens moet wat meer ervaring krijgen als linkshalf en dan weet ik zeker dat hij gaat scoren. Simon speelde rechtshalf, liep soms wat te lang door met de bal, maar haalde in de tweede helft een dikke voldoende. Vleugelspelers Noah en Timon hadden het lastig vandaag, hoewel er ruimte genoeg was om door te breken. In de tweede helft namen ze actiever deel aan het spel. Voetballen zonder bal: ontzettend belangrijk. Marc liet in lange achtervolgingen van tegenstanders zien hoe je dat doet. Thijn speelde, zeker in de tweede helft, een sterke partij als linksback. Hij is snel, vasthoudend en niet bang. ‘Bulldozer’ Philip heerste in het centrum, maar kreeg, niet zonder reden, woorden met de scheidsrechter en dientengevolge een tijdstraf. Inmiddels had WSV uit het niets gescoord. Nog acht minuten te spelen, Philip weg en tot overmaat van ramp moest Sam naar de kant vanwege een bloedneus. Het zal toch niet…? Marc en Timo verdedigden mee en daarmee werd de overwinning veilig gesteld.
Volendam wéér verloren, nu van titelkandidaat Monnickendam. Tegen de wit-groenen moet EVC echt top spelen om een kans te maken, denk ik na vandaag.
Volgende wedstrijd uit tegen SDOB op 2 april. Succes, jongens!