EVC JO11-1 vindt zijn Waterloo in DEEN-Cup

EVC JO11-1 – Hollandia JO11-1 0-8 voor Hollandia JO11-1
(3-3-2017, 2e ronde DEEN-Cup, Kras-stadion FC Volendam, seizoen 2016-2017)
Voor EVC JO11-1 stond in de 2e ronde van de strijd om de DEEN-Cup de wedstrijd tegen Hollandia JO11-1 op het programma. Die werd vooraf gekenschetst als een zeer harde dobber. De Horinezen hadden in de vorige ‘omloop’ Purmerend JO11-1 ruim verslagen. Purmerend won in de competitie met 4-2 van EVC en dus zou Hollandia een enorme kluif worden.
Het was daarom zaak om de penaltyreeks voorafgaand aan de wedstrijd te winnen. Dat zou immers betekenen dat Roodgroen met een voordeel aan de wedstrijd begon. Een gelijkspel in de wedstrijd zou vervolgens genoeg zijn voor een plek in de kwartfinale.
EVC was compleet en kon beschikken over: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies, Rayan Morrhabi en Tim Knegt. Omdat Koen twee penalties naast keek en omdat Daoud en Rayan scoorden, won EVC de penaltyserie.
Nadat scheidsrechter Jonk voor aanvang wedstrijd floot, zette Hollandia meteen druk op de EVC-ers. Direct was het al verwachte kwaliteitsverschil zichtbaar. De in oranjeshirts spelende bewoners van het Julianapark combineerden beter en speelden sneller dan EVC dat wederom in een zwarte outfit speelde. Edam kwam niet of nauwelijks onder de druk van de twee klassen hoger spelende tegenstander vandaan en het was wachten op doelpunten. Die kwamen er (nog) niet omdat EVC zeer compact speelde, de posities goed bezet hield en de spelers zich in de baan van elk schot wierpen. Gaandeweg moest het echter meer ruimte prijs geven en werden de posities langzamerhand meer verlaten. Hollandia profiteerde daarvan. De openingsgoal was de opmaat tot een flink aantal doelpunten in korte tijd. EVC kon de rijen niet meer gesloten houden, probeerde zelf een goal te maken maar moest die (over)moed bekopen met een aantal tegendoelpunten die misschien niet gevallen zouden zijn als het zich tot verdedigen had beperkt. Uiteindelijk was de einduitslag nu 0-8.
Een grote teleurstelling was dit niet. Hollandia was als (veel) te sterk ingeschat en EVC deed simpelweg zijn uiterste best. De Horinezen halen hun spelers uit de hele regio in tegenstelling tot Roodgroen. Het potentieel in Hoorn is gewoonweg veel groter.
Kortom: ondanks de nederlaag een compliment aan alle EVC-spelers voor hun voorbeeldige inzet!
Dit DEEN-Cup seizoen sluiten we evenwel af in positieve zin: door de winst in de 1e ronde tegen Oosthuizen JO11-1 (5-0) heeft EVC JO11-1 een clinic door spelers van FC Volendam verdiend!
Tenslotte is een compliment op zijn plaats voor FC Volendam en DEEN Supermarkten voor de uitnodiging en de prima organisatie!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …