EVC JO12-1 komt een half procentje tekort tegen Atletico Club

EVC JO12-1 – Atletico Club (Amsterdam) JO12-1 (0-1,rust) 1-2 voor Atletico Club
(10-11-2018, 6e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Voor de vierde keer op rij stond voor EVC JO12-1 een competitiewedstrijd op het programma tegen een Amsterdamse vereniging, te weten Atletico Club Amsterdam. Deze piepjonge vereniging (opgericht 30 mei 2016) is gehuisvest op sportpark De Eendracht waar een reeks van clubs hun homestay hebben. Zo ver hoefde Roodgroen echter niet te fietsen want EVC speelde thuis. Atletico stond derde op de ranglijst en dus mocht wederom op een pittig partijtje gerekend te worden.
EVC mocht Tygo Gedikink (k), Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden op het wedstrijdformulier noteren en dat hield in dat het complete team aanwezig was. Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk kort zijn: de teams waren gedurende de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd waarbij de Mokummers nog nét ietsje lichtvoetiger oogden dan de Edammers. Met andere woorden: elke Amsterdammer zou zo de overstap naar ´De Blauwe Baan´ (oftewel de atletiekbaan van AV Edam) kunnen maken. De verenigingsnaam ´Atletico´ was klaarblijkelijk heel treffend gekozen. Ook de Edammers lieten zien ´een paar sprints en een fikse duurloop´ in de benen te hebben en dat hield in dat het spel heen en weer golfde. Er waren kansen voor beide partijen: voor Roodgroen noteerden we een schot van Mike dat buiten de palen belandde en een knal van Jesse tegen de keeper. Atletico had één keer het vizier op scherp staan (0-1). In de rust was het voor eenieder duidelijk dat kansen-en-goals schaars zouden zijn. Beide defensies heersten. Elk kans moest derhalve een goal opleveren om in elk geval gelijk te spelen en misschien zelfs te winnen. De Amsterdammers hadden ook na de thee het iets betere van het spel maar feitelijk was toch sprake van een aanhoudende status quo. Tegenover enkele mogelijkheden van de bezoekers liet EVC het volgende optekenen: een schot van Rick tegen de keeper, een poging van Jesse (na een combinatie van Victor en Rick), een kans voor Mahmoud, een kopbal van Niek en een schuiver van Victor. Kansen, geen goals. De gasten hadden daar geen boodschap aan: zij benutten kans nummer drie (0-2). Dit liet Edam niet op zich zitten. Roodgroen putte extra krachten uit de achterstand en toog met meer elan ten aanval. Niek opende de hernieuwde beschietingen en dwong de goalie tot een ´Glanzparade´. Even later zette diezelfde Niek zijn maatje Mike aan het werk en die schoot raak (1-2). Een schot van Tim Knegt volgde en voornaamgenoot Tim Steur mikte rakelings naast. Mahmoud kopte bijna raak en Mike tikte net over. Het mocht echter niet baten. Bij het laatste fluitsignaal was de score nog steeds 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Een nipte nederlaag voor De Onzen. Geflatteerd, dat zeker, maar de gasten waren, eerlijk gezegd, een half procentje beter. Dat is sport, dat is voetbal: het team dat de meeste goals scoort, wint. Volgende week spelen we uit tegen weer een team uit Amsterdam, uit IJburg zelfs. Mannen: heel veel succes en plezier! Wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …