MEIDENTEAMS PRESTEREN GOED OP ROB SCHUT TOERNOOI

Zaterdagavond was EVC MC1 aan de beurt om haar voetbalkunsten te vertonen. Het werden drie mooie spannende wedstrijden op het D veld.
EVC MC1 – DSOV MC1 : een niet heel sterk spelend EVC was toch bij machte om de wat zwakkere tegenstander te kloppen. Via Sam Hennis en Daphne de Groot werd het 2-0.
EVC MC1 – BLOKKERS MC1 : deze tegenstander speelt in de hoofdklasse en dat zou weleens een hele kluif voor EVC kunnen worden. Maar onze meiden konden goed mee komen met het niveau en kregen kansen om te scoren. Helaas lukte dit niet en werd er zelfs verloren met 0-1 door een wel heel lullig doelpuntje.
EVC MC1 – NIEUW SLOTEN MC1 : in deze derde en laatste wedstrijd speelde EVC op topniveau en was het smullen geblazen langs de lijn. Met doelpunten van Nina de Groot, Daphne de Groot en Sam Hennis werd het maar liefst 3-0. Ook een schitterende pass van Annicka Kuipers mag niet onvermeld blijven. Hier kan menig jongen nog van leren.

Helaas wisten wij de hoofdklasser geen puntje af te snoepen, want wij hadden meer gescoord dan deze ploeg en dan zou dat poulewinst hebben betekend.
Het werd dus uiteindelijk een keurige twee plaats.

Zondagmiddag was het de beurt aan EVC MD1 en MD2. Nieuw Sloten kwam ook met twee MD teams en zo werd het een onderling gevecht tussen twee verenigingen met twee teams.
EVC MD1 – NIEUW SLOTEN MD1 : het kon alle kanten op, maar beide keepsters werden niet gepasseerd en zo bleef het bij 0-0.
EVC MD2 – NIEUW SLOTEN MD2 : ook deze twee teams waren nog niet scherp voor de goal en bleef het ook bij 0-0.
EVC MD1 – EVC MD2 : de onderlinge strijd was losgebarsten. Het werd een redelijk gelijk opgaande strijd en misschien verdiende dit duel ook geen verliezer, maar dat gebeurde toch. Esmée Dijkman wist met een wel heel gelukkig balletje de uitstekend keepende Fenna Swier te verrassen en de MD2 de winst te bezorgen, 0-1.
EVC MD1 – NIEUW SLOTEN MD2 : bij winst maakte EVC in ieder geval nog kans op de tweede plaats. Het net leek wederom niet gevonden te worden, maar vlak voor tijd wist Holly van Berkel bij de tweede paal simpel binnen te tikken, 1-0.
EVC MD2 – NIEUW SLOTEN MD1 : doordat het onderlinge duel tussen de twee teams van Nieuw Sloten veel doelpunten had opgeleverd moest EVC winnen. En als er met 4 goals verschil gewonnen zou worden dan werd EVC MD1 hierdoor nog aan een mooie tweede plaats geholpen. Het zou nog precies gaan lukken ook. Met maar liefst 4 doelpunten van onbetwiste topscoorder Esmée Dijkman werd de strijd gewonnen.

EVC MD2 werd dus poulewinnaar en EVC MD1 pakte een keurige tweede plaats.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …