EVC JO12-1 verslaat De Zouaven JO12-1 met 2-4 in Grootebroek

De Zouaven JO12-1 – EVC JO12-1 (0-2, rust) 2-4 voor EVC JO12-1
(16-11-2019, 3e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2019-2020)
De derde wedstrijd in de najaarscompetitie betekende een ‘afreis’ naar Grootebroek waar het gerenommeerde De Zouaven gehuisvest is. Op een frisse maar droge novemberochtend stond EVC JO12-1 onder leiding van de coaches Caspar Keuss en Dennis van Montfort. Ondergetekende was verhinderd wegens familiale activiteiten. De spelers waren wel allemaal aanwezig en dat betekende dat de wedstrijdleiding de volgende Roodgroenen mocht noteren: Yannick Alberts (k), Lucas Waals, Shane Heerland, Jim Spaargaren, Dapper Keuss, Hudhaifah Oukhanim, Lex van Montfort, Bjarne Schot, Jake Keizer en Anass Chemlali.
De KNVB bleek het belang van deze wedstrijd te hebben ingezien want ‘Zeist’ had voor de gelegenheid een officiële arbiter afgevaardigd. Die floot het treffen om exact 10.15 uur in gang op een ‘lekker sappig’ grasveld. In hoog tempo bestormden beide teams om beurten elkaars stellingen en het was slechts een kwestie van tijd voor de eerste bres in een verdedigingslinie geforceerd zou worden. Dat bleek bij de thuisclub te zijn. Dapper wist te bal te veroveren, passeerde een Zouaaf en trok het leder met buitenkantje links voor naar Bjarne die genadeloos toesloeg (0-1). Diezelfde Bjarne speelde een sterke wedstrijd en bekroonde zijn vorm met een tweede doelpunt, nog voor de thee. EVC zette goed druk aan de rechterzijlijn, ontfutselde de bal aan de gastheren, Jake zette strak voor en Bjarne tikte subtiel raak (0-2). Met Anass in de spits en Lex als vleugelspits op rechts bleef EVC gevaarlijk maar aan de overzijde moesten Lucas, Shane, Jim, Dapper en doelman Yannick alert zijn en blijven op de gevaarlijke tegenstoten van de grijshemden. Na de rust wist Roodgroen de voorsprong uit te bouwen. Wederom leverde druk zetten aan de rechterkant tot een balverovering. Lucas stoomde met zevenmijlslaarzen op naar de achterlijn, behield het overzicht, trok de bal terug en de razendsnel bijgesloten Hudhaifah schoot met scherp (0-3). De wedstrijd was echter niet gespeeld: enerzijds omdat Edam ‘de zaak’ iets te lichtvaardig leek op te nemen, anderzijds door de wilskracht en onverzettelijkheid van de Westfriezen. Een Zouaaf passeerde twee EVC-ers door het midden en schoot onhoudbaar in de verre hoek (1-3). Even later was de marge nog maar één: een afgeslagen corner werd door een aanvaller van de thuisclub in het dak van het doel geschoten (2-3). Het pleit voor de Roodgroenen dat het de knop toch weer wist om te zetten. De wedstrijd was inmiddels een heuse conditionele slijtageslag geworden waarin wissels noodzakelijk waren. Na de laatste spelersmutatie dwongen Jake en Hudhaifah balverlies van de thuisclub af. De bal belandde bij Marathon-Man Jim die een enorme poeier afvuurde. Een verdediger kon het leertje niet meer ontwijken (als hij dat al had gewild) en daardoor veranderde de baan van de bal waardoor de keeper kansloos was. ‘De botsing’ haalde echter ook de snelheid uit het schot en tergend traag rolde de bal over de doellijn … tegen het net (2-4).
Enkele minuten later floot de prima leidende arbiter voor het einde van deze attractieve wedstrijd en had EVC een verdiende overwinning geboekt op een goed voetballende en sportieve tegenstander. De verdedigende arbeid én het druk zetten op de juiste momenten waren de sleutels voor de overwinning. Mannen, gefeliciteerd en complimenten voor jullie spel en inzet!
Heel veel succes volgende week in de thuiswedstrijd tegen Westfriezen JO12-1! En … wees en blijf scherp!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …