EVC MD1 – Zeevogels MD2 : 10 – 1

Nadat onze meiden nog even bij de winst partij van de oudere ex-teamgenootjes van de MC1 hadden gekeken kon de wedstrijd beginnen.
Zeevogels meldde dat het te weinig spelers had en daarom enkele E-speelsters had meegenomen. Wij speelden vandaag zonder Esmee.
Gezien het feit dat ze al onderaan stonden leek het dus op papier een walk-over te worden..”goed voor het doelsaldo”. Onze ervaring leerde echter dat we dan juíst moeten oppassen.

De opstellings-coach vond het gezien de tegenstander een mooie wedstrijd om eens een andere spelvorm te gaan hanteren, met een extra “diepe spits”.. m.a.w., Faye schoof een stukje door naar voren, en een verdedigster schoof op haar plaats op het middenveld.
Dit leek een gouden greep, binnen het kwartier stond het al 3-0, door doelpunten van Faye (1-0 en 2-0) en Holly (3-0).
“Makkie..” Na een wisselmoment zakte het spel echter een beetje in.
Het ging te makkelijk waardoor we niet echt scherp meer voetbalden, “die andere pakt m wel..” leek het motto.
Hierdoor kon Zeevogels, met z’n allen in de aanval en dus plots met een vrouw of 7 voor ons doel, vrij voor doel schieten, 3-1.
We scoorde vlak voor rust nog uit een voorzet, maar de tegenpartij vlagde (terecht of onterecht) voor buitenspel: afgekeurd.
Na een beetje heen en weer aanvalletjes, waarmee we niet echt gevaarlijk waren, gingen we de rust in.
Tijd voor een hartig woordje..

Zoals wel vaker kwamen we na de rust terug als een heel ander team.
We hielpen elkaar, wisten elkaar perfect te vinden, mooie aanvallen over de flanken met Liz, Anne, Zylvie en Holly.
Ook de verdediging stond weer solide, mooi in lijn met afwisselend Luna, Annelinde, Jaimy, Rachel, Noa en Danique, en elke aanval werd professioneel weggewerkt langs de zijkanten.
Prima gedaan! Ook het omschakelen van aanval naar verdediging gaat steeds soepeler, vooral op het middenveld, keurig hoor!
Femke, Mei-Lan, Sofie, Jennifer en Faye (afwisselend middenveld of spits), hard gewerkt, jullie vormden de eerste (moeilijke) barrière voor de aanvallen van de tegenstander.
Nog een speciaal complimentje voor keepster Naoual,
Na haar eerste keeperstraining had ze vandaag een aantal broodnodige reddingen, top!
Tot slot nog even het overige scoreverloop:
4-1 Faye, 5-1 Zylvie, 6-1 Anne, 7-1 Jennifer, 8-1 Faye, 9-1 Femke en tenslotte 10-1 Holly, in de laatste minuut.

De eerste helft was iets rommelig, maar dit hebben jullie de tweede helft prima goedgemaakt!

Zie jullie dinsdag weer, bij de training!