EVC JO13-1 – Valken De JO13-1 : 5-1

Afgelopen zaterdag een wedstrijd in de bekercompetitie, tegen De Valken.
Op papier een niet heel sterke tegenstander, maar je weet nooit..

Onze keeper moest invallen bij Bayern, gelukkig wilde Alan de honneurs wel waarnemen tussen de palen.
Met maar één wissel op de bank begon onder een lekker najaars-zonnetje een mooi potje voetbal.
We lieten zien dat we goed hadden opgelet op de trainingen, want we zochten elkaar goed op, en er werd goed op balbezit gespeeld.
Toch duurde het even voor het eerste doelpunt viel, de keeper van de Valken werkt een doorgebroken speler fysiek tegen de grond terwijl de bal al weg was..
Het was niet heel ernstig, maar de scheids had geen keus: Joey schiet de penalty beheerst in, 1-0.
Even daarna wisten de Valken het verschil weer weg te werken, 1-1.
Maar dan nemen we de wedstrijd over, na een aantal mooie aanvallen over de flanken is het Ryan die de stand weer naar ons voordeel ombuigt, 2-1.
Een goede stand om de rust in te gaan.

Na de rust beginnen onze aanvallen gelijk weer, maar het duurt even voordat het net gevonden werd. Er kwamen veel aanvallen langs de zijkanten, maar het was vrij druk in de 16 dus het kostte wat moeite om daar door te komen (waarbij trouwens goed werd teruggetrokken om opnieuw op te bouwen).
Met een hattrick zette Ryan de stand uiteindelijk op 5-1.

Het lijkt nu of Ryan de wedstrijd alleen heeft beslist, maar dat was natuurlijk zeker niet het geval.
Timo, Huub, Thijmen en Joep zorgden voor een potdichte achterhoede (samen met de prima keepende Alan); Dylan, Tristan, Joey en Jordy zorgden voor een stevige basis voor de aanvallen op het middenveld, en een goede verbinding naar de voorhoede van Faye, Simon en Ryan.

Goed gevoetbald jongens (en meisje ook zeker)!