EVC JO9-1 bindt ook Blokkers JO9-2 aan zegekar

EVC JO9-1 – De Blokkers JO9-2 11-3 (4-2) 4-11-2017

Vandaag alweer de 6e wedstrijd in de najaarscompetitie. EVC was compleet en onder deskundige begeleiding van spelleider Bjorn Alberts kon de strijd beginnen op een nat maar prima bespeelbaar D-Veld. Het begin ging redelijk gelijk op met meer balbezit voor EVC. De gasten uit Blokker verdedigden goed, met aan het hoofd de uitblinkende keeper. Het was voor de groen-roden moeilijk om een gaatje te vinden. Toch kwamen we op voorsprong toen Yannick de bal aan de rechterkant ontving en met een doffe knal de 1-0 aantekende. Blokkers had 2 goede spelers en uit het niets schoot een van deze de bal hard langs keeper Steven 1-1. Lang kon Blokkers niet genieten van de gelijkmaker, want uit een mooie aanval op links ging de bal van Casper naar Bram die van de achterlijn de inkomende Yannick aanspeelde en het was een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven 2-1. Even later was Bram attent om een foutje bij Blokkers af te straffen 3-1. Meteen na de aftrap lag de bal achter Steven. Een prachtig schot van onze gasten betekende dus de 3-2. Vlak voor rust scoorde Lars de 4-2 uit een afstandsschot.

In de 2e helft hetzelfde beeld, een beter EVC maar een goed verdedigend Blokkers. Toch lukte het beter om gaatjes in de verdediging te vinden. Nadat Lars de 5-2 had aangetekend was het verzet van Blokkers gebroken. Lars tekende met nog 2 treffers een onvervalste hattrick aan 7-2. Hierna was het beurt aan onze strateeg Casper om een doelpunt te maken 8-2. De hardwerkende Tygo was vandaag niet gelukkig met het maken van een doelpunt, toch lukte het hem om het net te laten bollen 9-2. EVC bleef goed doorgaan op weg naar de 10, want op de rechterkant kreeg Yannick de bal van Lars aangespeeld en met een kapbeweging met rechts schoot hij met zijn linkerbeen de bal in de korte hoek 11-2. Hierna had onze stofzuiger Tijl pech toen hij een bal ongelukkig in eigen doel schoot. De eindstand werd door Lars bepaald op 11-3. onze betrouwbare verdediger Tijn is de enige veldspeler van ons die nog niet heeft gescoord, maar dat gaat vast nog wel lukken. Conclusie een regelmatige overwinning op een sportieve tegenstander. Volgende week zijn we vrij en dan op naar Koog aan de Zaan om tegen KFC te spelen.