16-5: EVC B1 – KFC B2 7-1 (1-1)

Na de wedstrijd van woensdag tegen SDOB B1 stond vandaag KFC B2 op het programma. Uit een wedstrijd met twee gezichten, waarin we na een 0-2 voorsprong bij rust maar ternauwernood met 2-2 gelijk speelden. Vanwege het Rob Schut Toernooi werd de wedstrijd op het vroege tijdstip van 10.00 uur gespeeld. Daar leek EVC prima mee om te kunnen gaan, want binnen 1 minuut tikte Coen Smit de 1-0 binnen. Leek, want het was direct het enige wapenfeit uit de eerste helft van EVC. KFC voetbalde veel beter en EVC had geluk dat doelman Rens van Dijk wederom in goede doen was. Zo bleef het lang 1-0 totdat Mitchell Rossenaar zijn directe tegenstander in het strafschopgebied onder het gras frommelde. Een strafschop dus, maar deze werd door KFC op de paal geschoten. De terugspringende bal kwam bij Casper de Vries, die hem iets te ver voorruit speelde en dit met een sliding probeerde te herstellen. Helaas zat daar een KFC-speler tussen en zo ging de bal 3 seconden later weer op de stip. Rens was kansloos, 1-1. EVC speelde de eerste helft uit zoals het weer, slecht.

Na de rust bleek EVC een metamorfose te hebben ondergaan. Coen prikte direct zijn tweede doelpunt binnen (2-1) en dat was het startsein van een prima tweede helft waarin EVC liet zien meer dan behoorlijk te kunnen voetballen. Onder aanvoering van Azeddine Sout en Daniël Kemper werd KFC bij tijd en wijle weggespeeld en voerden wij de score met de regelmaat van de klok op. Via een vrije trap van Kyle Idsinga (3-1), een doelpunt Daniël Kemper (4-1) en een doelpunt van Mitchell Rossenaar stond er na 40 minuten een 7-1 eindstand op het scorebord.

Bij het Rob Schut Toernooi raakte de pijp bij de spelers van de B1 langzaam leeg. Om 9.15 aanwezig voor een competitiewedstrijd en om 17.30 de eerste wedstrijd op het toernooi was geen goede dagplanning. Er werd nog wel van Wherevogels gewonnen (1-0, doelpunt Coen), maar in de tweede wedstrijd tegen Geuzen/Middenmeer was het beste er al af bij EVC. Het werd 1-0 door een fraaie knal van Azeddine, maar daarna lieten wij levensgrote kansen onbenut en kwam onze tegenstander langszij toen bij ons het voetbal er helemaal uit was. Einstand 1-1. De laatste wedstrijd tegen Always Forward ging met 1-2 verloren (doelpunt Azeddine).

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is SDOB B1, veel succes!