EVC JO17-3 pakt winst in Enkhuizen

Dindua JO17-1 – EVC JO17-3 1-5 (1-1) 26-5-2018

Op een snik hete namiddag in Enkhuizen de topper voor de 2e plaats. Zonder een aantal vaste spelers maar met Carlos van der Naaten uit de JO15-2 hadden we 12 man tot beschikking,
De begin opstelling was: Lars Kramer op doel, van rechts naar links in de verdediging Jondahl Klein, Simon De Boer, Tim Schouten en Tomas Kramer. Op het middenveld op rechts Rick van Beek, in het centrum met de punt naar achter Owen Valencia Hageman, daarvoor Captain Bjorn Alberts en op links Bas van Gog, voorin Maarten Smit en Carlos van der Naaten. In de wissel begon Arnau Hesloot. Zoals gezegd was het snik heet en in overleg met de scheidsrechter en Dindua zou er na 20 minuten een drinkpauze worden ingelast.

Nu de wedstrijd: Beide ploegen tastten elkaar af, tempo ligt logischerwijs niet hoog. Duidelijk was dat Dindua alles op hun snelle rechtsbuiten speelde. In het begin was het voor de verdediging zoeken om de speler te af te stoppen. Er kwamen voor beide ploegen wat mogelijkheden. Voor EVC was het de werkelijk bliksemsnelle Carlos die Dindua veel problemen gaf. Een aantal keer kwam Carlos na een geweldige versnelling alleen voor de keeper, jammer genoeg was Carlos nog niet koelbloedig genoeg (in dit weer) om te scoren. Aan de andere kant kreeg ook Dindua een aantal mogelijkheden. 0-0 na 20 minuten en de welverdiende drinkpauze. Met Arnau op de plaats van Jondahl gingen we verder. Dindua kwam iets scherper uit de pauze. Uit een scrimmage voor Lars verdween de bal in het doel 1-0. Het warme weer eiste zijn tol toch wel, want Maarten moest gewisseld worden vanwege de hitte. Ondertussen kreeg het middenveld onder impuls van Bjorn de overhand. Op rechts rende de onvermoeibare Rick langs de lijn, en op links hield Bas de druk er goed op. Uit een mooie steekbal van Bjorn, kwam Carlos weer voor de keeper en tikte de bal rustig in het doel. Rust 1-1.

In de rust werd er door de coach aangegeven de bal wat sneller te verplaatsen om krachten te sparen. In de 2e helft was EVC heer en meester, de bal ging rustig rond, zelfs mooie driehoekjes en wachten op het moment om toe te slaan. Achterin stond het perfect, Tomas met goed rugdekking van Simon speelde de beste speler van Dindua uit de wedstrijd. Tim en Arnau speelde heel rustig en degelijk. Uit een mooie steekpass van Bjorn ging Carlos weer goed door en scoorde de 1-2. Het verzet van Dindua was gebroken, want EVC pakte goed door. Rick glipte langs zijn man het strafschopgebied in en werd onder uitgehaald. De prima fluitende leidsman kon niet anders doen dan naar de stip te wijzen. Bjorn benutte de penalty rustig 1-3. Ondanks de hitte ging EVC vrolijk verder op zoek naar meer doelpunten. De 1-4 was er een om in te lijsten. Vanaf rechts kwam de bal voor en Bjorn dacht ik zal eens een omhaal proberen en de bal verdween dus in het netje. Het laatste doelpunt kwam op naam van Carlos die hiermee zijn 3e doelpunt maakte en de eindstand bepaalde op 1-5. Een perfecte 2e helft mannen. Enige smet was het uitvallen van Bjorn die ongelukkig op zijn pols terecht kwam, na bezoek aan de huisartsenpost bleek dat het gewricht flink gekneusd is.

Nog 1 wedstrijd te gaan tegen kampioen Zouaven JO17-2 en ons eigen Rob Schut toernooi, dan is het bewogen seizoen voorbij.