C1 bijna kampioen

EVC C1 – De Foresters C2: 7-1

Nog twee wedstrijden winnen en het kampioenschap is een feit. Vandaag de eerste horde: de C2 van De Foresters uit Heiloo, dat vijf keer op rij had gewonnen en trainer Nico ertoe aanzette om de jongens extra scherp te krijgen. Dat lukte goed, want EVC schoot uit de startblokken met twee opgelegde kansen die niet werden verzilverd. Gelukkig is daar altijd Aaron, die uit het niets kan scoren. Hij draaide bij zijn tegenstanders weg en schoot de bal feilloos in de linker kruising. Ook het tweede doelpunt werd door Aaron gemaakt, die vanwege zijn snelheid eerder bij de bal was dan de uitkomende keeper en de bal ook met precisie en verstand van buiten het zestienmetergebied nét langs de keeper in het doel tikte. Daarna domineerde EVC de eerste helft met goed combinatiespel, inzet en de wil om te winnen. Voor rust werd het 5-0, door een doelpunt van opnieuw Aaron, een van John en een mooie van de goed spelende Eric, die hard op doel schoot en uit de rebound nog een keer hard uithaalde. De buit was binnen, de wedstrijd gespeeld. Toch gooide De Foresters niet de handdoek in de ring, want in de tweede helft speelden de rood-witten bij vlagen mooi en snel combinatievoetbal, dat resulteerde in een tegengoal uit een strafschop na een lichte overtreding door Rowan. EVC scoorde in de tweede helft ook, een keer door een schot van Eric na een bekeken voorzet van Timon en uit de rebound door Aaron na een mooie vrije trap van Sam (met binnenkant voet genomen, verrassend, want ik dacht dat Sam het moest hebben van snoeiharde wreeftrappen).
Woensdag de tweede en laatste horde: Velsen thuis, om 20.00 uur. Bij winst is de C1 kampioen. Promotie naar de eerste klasse is reeds een feit omdat Ilpendam vanwege dispensatiespelers niet mag promoveren. Maar kampioen worden is natuurlijk de kers op de taart. Komt dat zien!