VR1 RUIM LANGS RODE LANTAARNDRAGER

JONG HOLLAND VR1 – EVC VR1 0-8 (0-4)

Onze dames zitten momenteel in een goed flow en daar moest vandaag een gevolg aan gegeven worden bij de hekkensluiter. Op een vrij slecht veld, gesitueerd in het midden van een drafbaan en begeleid door een stevige wind, speelde EVC geen top eerste helft, maar was ruimschoots de betere ploeg. Al in de 8e minuut openden de Edammer kaaskoppen de score. Een keurige strakke inspeel pass van Janna Groes werd gevolgd door een diepte bal op maat van Kelly Groot, waarna Vérouschka Petrovic de bal over de uitkomende keepster heen wipte, 0-1. Diverse mogelijkheden werden om zeep geholpen. Ballen werden te vaak slap en onzuiver ingeschoten. En we weten dat dit beter kan , want op het trainingsveld worden bijkans de doelnetten doormidden geschoten. Na een klein half uur werd dan toch de score verdubbeld. Wederom een aanvalsopzet via Janna en Kelly, waarna Irene Tol een loepzuivere voorzet verzond en Vérouschka de 0-2 binnen schoot. De sterk spelende Marieke van Straaten kreeg ook de kans om te scoren, maar haar directe vrije trap verdween in het vangnet. Enkele minuten nadat Selma Evrengün eerst nog het aluminium had getest, loste zij een kanonskogel, die hoog in het net dreunde, 0-3. Vlak voor de thee werd de wedstrijd eigenlijk al definitief beslist. De zeer geconcentreerd spelende Vérouschka strafte een foute uittrap van de keepster onberispelijk af en scoorde daarmee haar derde treffer van vandaag, 0-4.
In de tweede helft werd er nog beter gevoetbald, maar de Alkmaarse kaaskoppen trokken zich veelal massaal terug, dus waren de ruimtes klein en was het moeilijk om er doorheen te komen. Dit hield ook in dat de aanvallende acties van onze tegenstander zeer beperkt waren en verdedigsters Sanne Zwarthoed en Milly Eeltink steeds door konden schuiven. Dit bood de prima spelende centrale verdedigster Melissa Sluiman de gelegenheid om in alle rust de opbouw te verzorgen. Keepster Suzan Kaars hoefde zich grotendeels bezig te houden met het verwerken van enkele terugspeelballen. Slechts twee maal moest zij haar doel uit stormen om een diepe bal te onderscheppen. Ondertussen wist EVC nog een aantal keer het vijandelijke net te vinden. Na een soepele beweging tekende Irene voor de 0-5. In de 60e minuut wist Selma met chirurgische precisie de 0-6 in de korte hoek te plaatsen. Tijd voor wisselspeelsters. Kim Bakker (MB1) werd in de frontlinie geposteerd en speelde op zich een goede partij, maar haar vizier voor de goal stond niet op scherp. Daphne de Groot (MB1) liet opnieuw zien dat zij het niveau prima aan kan op het middenveld. Toen liet Irene nog even zien dat zij buskruit in haar benen heeft. Als een granaat sloeg de bal achter de kansloze keepster in het net, 0-7.Deze mooie stand deed coaches Meijer en Kalk besluiten om nog twee wissels toe te passen. Debby van den Berg betrad de arena, knokte zich te pletter en was nog bijna trefzeker, maar zij kwam een fractie van een seconde te laat om in dolle vreugde uit te kunnen barsten. Ook Elke Oudejans liet nog even zien dat zij het voetballen nog niet verleerd is. Nauwkeurig in de opbouw en een prima aangesneden vrije trap, die daarna door de goed spelende Daniëlle Kalk vanuit de lucht op haar slof werd genomen, maar helaas stond de doelvrouw op de juiste plaats. Vlak voordat de arbiter voor de laatste keer op zijn feest toeter blies kon er nog een keer gejuicht worden, want met haar derde goal bepaalde Irene de eindstand op 0-8. De huidige teamspirit werd nog even bevestigd door het mee reizen met en aanmoedigen van het team door Viola Kemper en Lian Slot, die nog niet in staat waren om te spelen. Na een matige competitiestart is EVC de laatste drie weken duidelijk op de goede weg en moet de doelstelling om ook dit seizoen weer in de top vijf te eindigen behaald kunnen worden.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …