MD1 OVERZICHT SEIZOEN 2014-2015

Met twee MD teams werd er begonnen aan de competitie. Er was niet geselecteerd op kwaliteit, omdat we niet alle vriendinnenploegjes uit elkaar wilden trekken. Het moet voor iedereen leuk blijven. Hierdoor was de MD1 niet automatisch sterker dan de MD2. En voor het eerst op een groot veld, dat valt niet mee. Ook bevatte het team speelsters, die eigenlijk nog in de ME thuis hoorden. In de bekerpoule was meteen duidelijk dat EVC nog zeer onwennig was. Er werd tegen Marken, Kadoelen en Volendam ruim verloren, maar er werden wel twee goals gescoord. Dit hield in dat het bekertoernooi ten einde was.
Maar oefening baart kunst, want in de 2e klasse competitie zou de MD1 van trainers/leiders Rob van Berkel en Bas Kemper leuke resultaten boeken en aan de bovenkant van de middenmoot meedraaien. De start was uitstekend. Door een gelijkspel uit bij West Frisia, een thuisoverwinning op Blokkers, een zege uit bij Sporting Andijk en nog een driepunter thuis tegen Always Forward, stond EVC fier bovenaan. Maar tegen de grote concurrenten moest nog gespeeld worden en dat zou, hoewel minimaal, nog iets te moeilijk zijn voor onze meiden. Uit bij Spirit’30 werd met minimale cijfers verloren, maar daarna werd toch weer een nipte zege geboekt bij VVS’46. De strijd om de najaarstitel kon niet vol worden gehouden, want in Edam was Oosthuizen een maatje te groot en ook uit bij Spartanen werd verloren. Maar de competitie werd afgesloten met een keurige 4e plaats na een zeer ruime thuiszege op Medemblik.
In 9 wedstrijden boekte EVC 5 overwinningen, 1 gelijkspel, 3 nederlagen en 16 punten.
Er werden 24 doelpunten gescoord en de uitstekend keepende Fenna Swier moest 15 keer vissen, dus was het saldo +9.
In de zogenaamde kampioenspoule in de voorjaarscompetitie trof EVC vijf tegenstanders en moest dus tien keer aan de bak. Goede en minder goede resultaten wisselden elkaar af. Een ruime nederlaag bij Spartanen werd gevolg door een mooie overwinning thuis op Always Forward. En zo ging het verder. Wederom werd een uitduel, nu bij de Zouaven, ruim verloren, maar bij Always Forward werd de eerste uitoverwinning geboekt. Daarna werd West Frisia thuis nog verslagen, maar toen was het even op met de winstpartijen. Uit bij Sporting Andijk en thuis tegen Spartanen werd verloren, thuis tegen Sporting Andijk was een gelijkspel het eindresultaat en thuis tegen de Zouaven werd ook verloren. Maar in de laatste wedstrijd bij West Frisia pakte EVC de overwinning en verzekerde zich van een mooie 3e plaats.
In 10 wedstrijden boekte EVC 4 zeges, 1 gelijkspel, 5 verliespartijen en 13 punten. Er waren 18 doelpunten te bewonderen en er moesten er 34 geïncasseerd worden, saldo -16 dus.
Al met al helemaal geen slecht seizoen voor dit team en er loopt genoeg talent in.
Lijst van speelsters, die niet hebben gescoord, maar uiteraard wel zeer belangrijk zijn geweest voor het team op hun positie :
Fenna Swier (keepster), Danique Rossenaar, Noa Bitter, Annelinde Blom, Mei-Lan Ooms.
Lijst van speelsters, die wel wisten te scoren (inclusief bekerpoule) :
Esmée Kaan 1, Jasmijn Stam 1, Femke Dijkhuizen 1, Rachel Nieuwkoop 1, Selena Verhoek (invalster) 1, Faye Suurmond (invalster) 1, Henriëtte Veerman (invalster) 1, Denise Latdorp 3, Famke Stuijt (invalster) 3, Holly van Berkel 4, Zylvie van de Pol 5, Fay Brommersma 8, Liz Kemper 13, eigen doelpunt tegenstander 1.

Bij deze bedank ik alle speelsters, invalsters, trainers/leiders, ouders/chauffeurs/supporters en scheidsrechters voor een leuk seizoen.Een aantal van deze speelsters zal volgend seizoen in de MD1 blijven en de rest gaat naar de MC1. Veel succes allemaal.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …