EVC JO9-1 verliest in nuttige oefenwedstrijd

EVC JO9-1 – ASV De Dijk JO9-1 5-12 (3-5) 20-1-2018

Vandaag een oefenwedstrijd tegen ASV de Dijk JO9-1. Een club voortgekomen uit een fusie van Rood Wit A en ASV Schellingwoude waar ondergetekende zijn voetbal loopbaan begon.

Op een koude morgen waren onze mannen klaar om de strijd te beginnen. Met Yannick op doel en onder begeleiding van Bjorn Alberts ging de bal rollen. Het was al meteen duidelijk dat de Dijk een sterke tegenstander was. Technisch waren ze vaardiger dan EVC, en vrij snel lag de 0-1 in het doel. Gelukkig herpakte EVC zich onder aanvoering van de sterk spelende Tygo, en hij wist de gelijkmaker te maken. Wat De Dijk goed deed was het direct druk zitten op EVC waardoor wij vrij snel de bal inleverden. De 1-2 was een logisch gevolg. Vrij snel erna kregen wij een vrije trap die Lars raak schoot 2-2. Via Bram en Casper kregen wij nog goede mogelijkheden maar de keeper van De Dijk stopte hun schoten. Yannick was vervolgens kansloos op een hard schot van de beste speler van de Dijk 2-3. EVC moest weer in de achtervolging en het was Tygo die slim in dribbelde en hij schoot de bal in de kruising 3-3. Door wat slordigheidjes bij EVC liep De Dijk binnen een paar minuten voor rust uit naar 3-5.

De 2e helft was de Dijk heer en meester op het veld, met snel spel werd EVC teruggedrongen en stond binnen 10 minuten de stand op 3-10. Het had nog hoger kunnen zijn maar Yannick verrichte en paar knappe reddingen. Na de verplichte time-out ging EVC beter spelen en kregen we kansen en het was Casper die de 4-10 inschoot. Na de 4-11 was het Bram die ook zijn doelpunt meepikte, maar onze sportieve tegenstanders hadden het laatste woord en werd de eindstand bepaald op 5-12.

Conclusie een leerzame ochtend, want in 1e klasse krijgen we zeker even sterke tegenstanders als vandaag. Volgende week Real Sranang.