EVC JO9-1 wint 1e wedstrijd van het seizoen

EVC JO9-1 – Koedijk JO9-2 9-3 (3-3) 2-9-2017

De 1e bekerwedstrijd ging tegen Koedijk JO9-2. Koedijk heeft 9 JO9 en 5 JO8 teams, dus een grote vereniging liggend aan de rand van Alkmaar. We hebben met een aantal jongens toch nog kunnen trainen vorige week. Bram, Tijl en Casper zijn zelfs in trainingskamp gegaan tijdens de KNVB voetbaldagen bij Oosthuizen. Zonder Tygo die nog geniet van zijn vakantie starten de volgende spelers voor EVC JO9-1 : op doel Steven van der Niet achter Lars Heida en Tijn van der Heide en daarvoor Casper in het midden en Bram en Yannick aan de zijkanten. Tijl begon in de wissel. Onder deskundige leiding van spelleider Bjorn Alberts kon de strijd beginnen.

De wedstrijd begon en het was logischerwijs onwennig voor de 1e wedstrijd op een kwartveld met 6 tegen 6. Het was zoeken van hoe te staan in een positie. Koedijk begon beter, speelde de bal makkelijker naar elkaar toe en kreeg ook kansen maar Steven was goed bij de les en stopte een aantal pogingen. Uit het niets eigenlijk kwamen de groenroden van EVC op een voorsprong toen Casper alert reageerde en de 1-0 binnen schoot. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want koedijk zette ons onder druk en ze scoorden de verdiende gelijkmaker. Na de verplichte time out na 10 minuten werd door de coaches Peter en Sierk aanwijzingen gegeven. EVC kwam beter in de wedstrijd en het was onze TGV Bram die langs de verdediging van de geelzwarten van Koedijk scheerde en de 2-1 in schoot. Snel erna wist Koedijk Steven te passeren en het stond 2-2. Vlak erna ging zelfs de 2-3 binnen, maar onze jongens rechtte hun rug en vlak voor rust scoorde Casper zijn 2e doelpunt en stond het 3-3.

Na een overheerlijke beker limonade verzorgd door Peter Kluft kon de 2e helft beginnen. Gezien de 1e helft konden de vele toeschouwers een spannende pot verwachten in de 2e helft, maar niets was minder waar maar EVC ging zoals het zo mooi heet erop en erover, wat werd er bij vlagen prima gespeeld, mooie passes naar elkaar toe, goed de duels aangaan en het belangrijkste het scoren van de doelpunten. Yannick had in de 1e helft zijn krachten schijnbaar gespaard, want in de 2e helft ging hij helemaal los. Hij scoorde de 4-3 en 5-3. De rest van het team ging in zijn slipstream mee. Lars was onvermoeibaar, Tijn verdedigde als een tijger, Casper de strateeg die een paar mooie assisten had, Tijl de speler met 3 longen en zoals gezegd Bram met zijn snelle rushes. Het was Bram die zijn 2e wist te scoren en de 6-3 stond op het bord. Lars scoorde uit een afstandsschot de 7-3 en Yannick bekroonde zijn sterke 2e helft nog met 2 doelpunten en zo werd de eindstand bepaald op 9-3 in een zeer sportieve wedstrijd waarin Spelleider Bjorn hooguit 2x heeft moeten fluiten. Volgende week Limmen die ook hun 1e wedstrijd wonnen met 9-4.