VR1 EEN MAATJE TE KLEIN

SV OUDERKERK VR1 – EVC VR1 5-0 (3-0)

Met opnieuw een aanvulling erbij in de ziekenboeg was EVC net aan compleet. Al snel in de wedstrijd bleek dat het gedegradeerde, maar zeer geroutineerde en fysiek sterke Ouderkerk een maatje te groot was voor ons. Dat ze op hoger niveau geacteerd hadden bleek door hun sterke positiespel en hoge handelingssnelheid. Het jonge EVC liep achter de feiten aan en was zelf nauwelijks in staat om een kans te creëren. En als aanvalsters Noah Suurmond, Kim Bakker en Sam Hennis dan af en toe toch de bal kregen, was er steeds dubbele dekking en werd er razendsnel een tegenaanval geplaatst. Tegen onze afspraken in stonden de linies vaak ter ver uit elkaar, waarvan de thuisclub dankbaar profiteerde door deze ruimtes goed te benutten en steeds de vrije man konden vinden. Hierdoor moesten middenvelders Kim Uijlenhoed, Daniëlle Kalk en Nina de Groot zich dan ook grotendeels beperken tot hun verdedigende taken. Al vrij snel viel de 1-0, maar met enkele goede reddingen hield keepster Fenna Swier verder lange tijd haar doel schoon. In het laatste kwartier wist Ouderkerk dan toch nog uit te lopen naar een 3-0 ruststand.
In de tweede helft bleef de druk groot, maar nu bestond het middenveld van EVC uit vier speelsters en hielden we de linies nu wel dicht op elkaar. Hierdoor bleven we lange tijd op de been, alleen zelf tot scoren komen zat er geen moment in. De geroutineerde centrale verdedigster Brenda Eeltink zette de defensie, waarin Britt Ooms, Annicka Kuipers en Milly Eeltink stonden opgesteld, steeds goed neer en kon Ouderkerk niets anders doen dan doelpogingen van afstand wagen. Uit zo een poging viel op enigszins gelukkige wijze de 4-0 halverwege het tweede bedrijf. Vier minuten voor tijd wist een voorwaartse van de gastvrouwen zich alsnog het strafschopgebied in te wurmen en de eindstand op 5-0 te bepalen. Een terechte nederlaag, maar op zeer strijdlustige wijze de schade zeer beperkt gehouden.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …