Dit weekend stond een spannende lokale derby op het programma, tegen ‘het andere oranje’ van Volendam.
Vanwege de vakantie met een paar speelsters minder, afwezig waren Noa, Esmee en Liz.
Het was prachtig weer, al was het nog even spannend of het niet werd afgekeurd vanwege het harde veld.
Gelukkig had het zonnetje z’n werk gedaan, en konden we van start gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen we fanatiek van start.
Met afwisselend Meilan, Anne, Zylvie en Holly in de voorhoede zetten we op aangeven van het middenveld direct druk op het Volendamse doel.
De “invalsters” van de Volendamse MD1 bij de MD2 verdediging konden weinig verschil maken tegen de prima combinaties van de vleugelspeelsters, en al snel viel het eerste doelpunt: Anne scoorde 1-0 op een schot van Faye.
De Volendammers waren hier niet op bedacht, en al snel viel het volgende doelpunt, een mooi afstandsschot van Faye: 2-0.
Faye dacht “dat ging makkelijk” en maakte kort erna de 3-0 met een fraaie boogbal.
De 4-0 kwam uit een mooie voorzet van linksvoor Meilan, fraai ingetikt door een verdedigster van Volendam..eigen doelpunt.
Met deze stand, en nagenoeg geen dreiging, was het een mooi moment voor een limonade, rust.

De tweede helft pakten we de draad weer op, en de machine ging weer op volle toeren.
Fraai aangeven vanaf het middenveld (Faye, Jennifer, Femke), ondersteund door de achterhoede leverde weer fraai opgebouwde doelpunten op. Mooie voorzetten vanaf meestal de linkerkant boden goede kansen voor spits Anne en rechtsvoor Meilan.
Anne kreeg de slag te pakken en begon de voorzetten prima te benutten, hetgeen resulteerde in een ruime hattrick, alle vier de doelpunten in de tweede helft kwamen van haar schoen.
Ik wil ook nog even de achterhoede benoemen, zij worden vaak minder geassocieerd met een overwinning maar zijn minstens zo belangrijk.
Geen tegendoelpunten is ook basis van een overwinning, en dit hebben ze zeker goed voor elkaar.
Met Annelinde centraal, gesteund door Sofie, en aan de zijkanten Rachel, Jaimy en Danique hadden ze een hecht blok gevormd om Naoual te “beschermen”. Naoual heeft slechts een enkele keer hoeven uitkomen, maar dit deed ze wel goed.

Kortom, goed gewerkt en verdient gewonnen dames.

Zie jullie dinsdag weer, bij de training.