JO17-1 winnen Piet Bierdragertoernooi

De 43e (!) editie van het Piet Bierdragertoernooi is voor iedereen die EVC een warm hart toedraagt uitstekend verlopen. Na de poulewedstrijden van zaterdag 7 januari volgden een dag later de kruisfinales en finales. Drie EVC-teams (JO15-1, JO17-1 en JO19-1) stonden in de finale en alleen JO19-1 wist niet te winnen.
Voor JO17-1 was deze overwinning een welkome opsteker nadat in de eerste seizoenshelft in de eerste klasse slechts zeven punten waren behaald. In de poulefase werd vrij eenvoudig gewonnen van Purmersteijn (3-0). Doelpuntenmakers waren Timon (2X) en Thijn. Tegen ZOB had EVC een licht overwicht, maar de Beemsterlingen gingen zeer effectief met de kansen om: 0-3. Een domper was bovendien dat Thijn met een ernstige enkelblessure de strijd moest staken. Revanche volgde door een klinkende overwinning op Purmerland: 0-7 (Noah, Jan 2X, Timon 3X, Kike). Zo werd EVC tweede in de poule en volgde op zondag de kruisfinale tegen SV De Rijp. Traditioneel onze Angstgegner en die vrees leek bewaarheid toen De Rijp uit het niets op een voorsprong kwam en de klok ras naar het einde tikte. Net voor het eindsignaal nam Laurens een corner en de bal belandde via Kike en Noah bij Jan die simpel binnen wist te tikken. In de strafschoppenserie maakten Jan, Kike en Timon geen fout en stopte Sjors een strafschop. SDOB schakelde verrassend ZOB uit en de Broekers waren dus de tegenstanders in de finale. Spannend werd het niet, want EVC walste over de geel-zwarten heen: 0-7. Drie keer Timon, twee keer Jan, een keer Kike en een doelpunt van Hamza die de plaats van Thijn had ingenomen. Speciale vermelding verdient een mooie een-twee tussen Jan en Hamza die resulteerde in een doelpunt van eerstgenoemde. Maar heel EVC speelde geconcentreerd en bij vlagen goed combinatievoetbal. Gefeliciteerd jongens! En beterschap met je enkel, Thijn.
Een dankwoord gaat uit naar de organisatoren en scheidsrechters van het toernooi (Edwin, Daan, Mark, Chris, Chiel en iedereen die hand- en spandiensten heeft verricht).

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …