EVC Zaterdag 2 verliest nipt van WV-HEDW 5

EVC Zaterdag 2 heeft zaterdag met minimaal verschil verloren van concurrent WV-HEDW 5. In een gelijkopgaande wedstrijd werd het 0-1 voor de gasten uit Amsterdam.

In de openingsfase van de wedstrijd was het EVC dat de lakens uitdeelde. Vooral in het eerste kwart van de wedstrijd was EVC duidelijk sterker en had het op voorsprong kunnen komen. In de 10e minuut kreeg Ronald Schut een goede schietkans. Zijn poging verdween echter net naast de goal. De aanval werd vooral gezocht via de linker flank. Lucas was zeer dreigend aanwezig maar was af en toe ongelukkig met de eindpass. Een zeer knappe combinatie met Chris de Caes en Lucas verdiende een beter resultaat, maar ook deze poging verdween net naast de goal. Langzaam maar zeker zakte het overwicht weg en waren de mogelijkheden schaars. Alleen Elroy Schilder kwam nog in goede schietpositie op de rand van de zestien. Zijn poging werd echter net op tijd geblokt door een inglijdende verdediger. WV-HEDW bleek een zeer slimme en geroutineerde tegenstander. Ze bleven ook bij druk zetten eigenlijk vrij simpel in balbezit. Bij de enige echte kans van de Amsterdammers toonde Roy Bakker zijn klasse door de hard geplaatste poging uit de bovenhoek te tikken. Kort daarna stond er plotseling uit het niets 0-1 op het scorebord. Een dwarrelbal vanaf de zijlijn plofte met een enorme snelheid in de verre hoek achter de verbouwereerde doelman Roy Bakker. Dit was natuurlijk een enorme domper. Vooral omdat als er tot op dat moment iemand een voorsprong verdiend had het EVC moest zijn.

Na de rust werd het eigenlijk alleen maar zwaarder voor de mannen van Iwan Everaars en Jeroen Berkhout. Het geduld verdween en de passing werd wat slordiger. Uiteraard moet er ook gezegd worden dat de tegenstander WV-HEDW gewoon een hele goede ploeg heeft en EVC dwong tot moeilijke oplossingen. De mogelijkheden die EVC nog kreeg waren niet echt uitgespeelde kansen. Twee keer werd het hectisch toen de defensie van de Amsterdammers de bal niet goed konden verwerken uit een corner. De beste kans uit een vloeiende aanval was nog voor Peter Sanders maar helaas ook dit keer zonder succes. Er werd inmiddels van alles uit de kast gehaald door WV-HEDW om de overwinning over de streep te trekken. Vooral de nr.7 was nogal vervelend aanwezig en trapte geregeld op van alles behalve dat ronde ding. EVC liet zich toch wel een beetje uit haar spel halen door deze provocaties wat waarschijnlijk ook de bedoeling was. Toen de hoop net leek te zijn verdwenen maakte een verdediger van WV-HEDW overduidelijk hands binnen de beruchte lijnen. De scheidsrechter had dit echter niet gezien( of beoordeelde het als niet opzettelijk) waardoor de 0-1 uiteindelijk ook de eindstand werd. Zo kreeg EVC misschien net iets te weinig in een zeer gelijkopgaande wedstrijd.

Na afloop bleek gelukkig wel dat de concurrentie ook punten had verspeeld. Hierdoor blijft EVC2 koploper en volop in de race voor de titel.