F4 alleen aan de leiding

Waar er normaal gesproken een uitgelaten sfeer hangt in de kleedkamer van Bas ‘Guardiola’ Huygen, kun je dit keer een speld horen vallen. Zijn oogappeltjes voelen de spanning van de kraker tegen mede-koploper Wherevogels.

Omdat Nesta, Robben en Neuer om verschillende redenen niet aanwezig zijn, heeft de topcoach gezorgd voor vervanging van topniveau. Met Lars, Yannick en (de inmiddels door Ajax ingelijfde) Levi op doel, gaat de F4 vol goede moed van start. Alsof de spanning de toppers van Guardiola verdooft, staan ze de eerste tien minuten compleet verlamd op het veld. Het plezier en de inzet die we de afgelopen weken hebben gezien – en waar we van hebben genoten – is ver te zoeken. Bas ‘Guardiola’ Huygen probeert zijn team vanaf de zijkant aan te sporen, maar niets lijkt te helpen. Tot overmaat van ramp zorgt een moment van onoplettendheid achterin ook nog eens voor de – terechte – 0-1.

Bijkomend voordeel van de 0-1 is dat de Toppers van Guardiola direct wakker zijn. De strijdlust die we van ze kennen, is terug evenals de aanvalsdrift. Na een geweldige scrimmage voor het doel is Kaven ‘Romario’ Biniam er als de kippen bij om de 1-1 op het scorebord te zetten. De ontlading – en opluchting – bij de coach en de supporters is groot.

Vlak voor rust is er nog een enorme kans voor Yannick, maar deze is helaas niet aan hem besteed. Toch gaat de F4 met een goed gevoel de kleedkamer in voor de limonade.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede helft is de F4 niet te stoppen. De ene aanval volgt de anderen op, maar de bal wil maar niet goed vallen voor de bevrijdende – en verdiende – 2-1. De supporters willen zich eigenlijk al neerleggen bij een gelijkspel, maar Kaven is het hier niet mee eens. Vijf minuten voor het eindsignaal schiet hij vanuit een onmogelijke hoek de 2-1 binnen.

Een explosie van vreugde volgt en na de 2-1 is er werkelijk geen houden meer aan. Iedereen wil de 3-1 scoren en als zelfs keeper Levi met een solo langs de verdediging van Wherevogels snelt, is de chaos compleet.

Na het fluitsignaal is de vreugde misschien nog wel groter, want de Toppers van Guardiola gaan alleen aan de leiding. Een dikke pluim voor het team en de coach. Namens de supporters willen we de invallers bedanken en Levi uiteraard ongelooflijk veel plezier en succes wensen bij Ajax.

Tot volgende week in Purmerend.

De Toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …