EVC JO11-2 zegeviert na een zinderende Cupmatch!!!

SDOB JO11-2 – EVC JO11-2 (2-4, rust) 6-6 (EVC JO11-1 wint na penalties!)
(7-3-2017, 3e bekerwedstrijd 3e klasse, seizoen 2016-2017)
De Mannen van EVC JO11-2 zijn dit seizoen tot nu toe enigszins ‘onder de radar gebleven’. Media als kranten, radio, tv en zelfs de website van EVC hebben deze groep jonge talenten vanaf augustus 2016 overgeslagen, onterecht. Slechts via whatsapp en op Facebook zijn summier enkele berichten en beelden naar buiten gekomen. In deze vrijwel oorverdovende stilte is dit groepje jongelingen echter door een tiental (…) trainers (2-3x per week) en op zaterdag door de coaches Jacco Steur en CeesJan Joosten gesmeed tot een Hecht geHeel: een écht Team!
In de najaarscompetitie reikte het team, dat voor het allergrootste deel uit 1e-jaars O11 bestaat, tot de 2e plek achter 2e-jaars team DZS JO11-1. Na 3 wedstrijden in het voorjaar kan Roodgroen wederom hoge ogen gooien. Afgelopen zaterdag werd ZOB JO11-3 (voor een groot deel 2e-jaars) met 10-1 verslagen. JO11-2 strijdt echter op twee fronten. De bekerpoule werd glorieus gewonnen en dat hield in dat de Mannen afgelopen dinsdag in de 4e ronde tegen SDOB JO11-2 mochten aantreden in Broek in Waterland. Het werd een gedenkwaardige avond. Alles wat sport, voetbal en bekervoetbal mooi kan maken, was te aanschouwen! Nagelbijtend en met kippenvel op de armen volgden de talrijke supporters uit Broek en Edam, dikwijls hun gezicht afwendend vanwege de spanning, deze bekerthriller!
De coaches Jacco en CeesJan hadden de Mannen tot in de puntjes voorbereid. De Mannen? Boris Wiedijk (k), Tim Steur, Tim Knegt (a), Victor Surie, Niek Pistora, Steije Douna, Jesse Joosten, Rick van Velden en Mike Latdorp! SDOB begon beter: het leidde al snel met 2-0. Dat liet EVC niet op zich zitten. Een overtreding betekende een penalty. Een kolfje naar de hand van Tim Steur. Overtuigend tekende hij 1-2 aan. Dat was het sein voor Roodgroen om het heft volledig in handen te nemen. Topscorer Mike Latdorp zorgde voor 2-2, mede-aanvaller Jesse Joosten (afgelopen zaterdag 4 goals) schoot Roodgroen op voorsprong en de sterk spelende Steije Douna stelde Mike in de gelegenheid om 2-4 te scoren. Onder aanvoering van de prima verdedigers Victor Surie, Tim Knegt en Tim Steur en de overtuigend spelende middenvelder Niek Pistora werd het gele gevaar uit Broek vrijwel geneutraliseerd. Doelman Boris Wiedijk was het betrouwbare slot op de deur! Na de rust liep EVC direct uit naar 2-5: Steije passte in de diepte naar de aalvlugge spits Rick van Velden en die was koelbloedig en resoluut (2-5). En daarna ….. was EVC het even kwijt en dat leek Roodgroen op te breken. ‘Broek’ kwam terug en in hoog tempo: ineens was de stand 5-5. Dat was wat al te gortig: Mike vond Jesse en die schoot Edam weer op voorsprong (5-6)! SDOB had nu echter het juiste recept gevonden en egaliseerde weer (6-6)! In de dying-seconds schoot EVC nog een keer tegen de paal maar het was onvermijdelijk ….. strafschoppen moesten de beslissing brengen. De eerste drie penaltys werden door Broek en door EVC (Mike, Rick en Tim Knegt) benut, daarna misten beide teams ieder een keer. Boris stopte de Broek-penalty op fabuleuze wijze! Jesse schoot vervolgens raak en SDOB …… trof de paal! De Mannen van Jacco en CeesJan waren door naar de volgende ronde na een knotsgekke, zinderende Cupmatch! Winnen na zo’n wedstrijd en na een bloedstollende penaltyserie: wat een apotheose!!!
Boris, Tim, Niek, Victor, Tim, Steije, Rick, Mike, Jesse, Jacco, CeesJan en de (keeper)trainers: een GROOT compliment!!! Mannen, heel veel succes in de volgende ronde én ….. in de competitie!!!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …