B2 wint na perfecte wreeftrap

EVC B2 – WSV ’30 B3: 2-1

Deze overwinning had veel hoger moeten uitvallen, want EVC kreeg zeker vijf opgelegde kansen. Iets meer doortastendheid, iets meer geraffineerdheid, iets meer koelbloedigheid, iets meer…maar de beste stuurlui staan aan wal. Er stond bovendien een harde wind en het veld was bepaald geen biljartlaken. (Wat verlang je dan naar kunstgras; wat is het jammer dat lagere elftallen meestal op gras spelen; dat voelt tweederangs en dat is het ook, maar ondergetekende heeft genoeg gouden kunstgrasjaren gekend. Toch wordt het tijd voor een tweede kunstgrasveld.)
EVC begon rommelig en na kwam na een benutte penalty vroeg in de wedstrijd op achterstand. Daarna namen onze jongens het heft in handen en lieten ze zien beter te kunnen voetballen dan WSV. Maar dat is in de tweede klasse niet genoeg. Strijd en fysieke kracht, daar gaat het óók om, en daar was WSV meer mee gezegend dan EVC. Toch kon een doelpunt niet uitblijven. Na een splijtende pass van invaller Kieke Kraai Miedema (bedankt, Kike!) rondde de goed in het gat duikende mid-mid Sam beheerst met een boogbal af. Er waren legio kansen in de eerste helft, maar de bal wilde er gewoon niet in. Alvar moest met een liesblessure afhaken en Thijn viel als rechtsback uitstekend in. Kilometervreter Marc trok en sleurde, maar het laatste passje was vaak net niet zuiver genoeg.
In de tweede helft opnieuw veel kansen, maar met de wind in de rug kregen diepteballen te veel snelheid. Philip viel geblesseerd uit, Laurens nam zijn plaats in en Simon ging linksback spelen. Nou ja, linksback, ik heb Simon meer op het middenveld en voorin gezien dan achterin. Hij verzaakte soms zijn verdedigende taak, maar het zij hem vergeven want hij maakte een heel mooi doelpunt die ons de overwinning bezorgde. Simon komt van links op met de bal, speelt Noah aan, vraagt om de bal, krijgt die op maat in de loop mee en haalt verwoestend uit. De bal zeilde zo in de bovenhoek.
Het geheim? De wreeftrap, waar we in warming-up op geoefend hebben. Linker voet naast de bal plaatsen, knie en lichaam boven de bal, en met een korte voetbeweging de bal in het hart raken. Voor de wedstrijd liet Simon al zien over een goede wreeftrap te beschikken. Dat betaalde zich uit!
Twee weken geen voetbal. Op 12 maart thuis tegen Monnickendam. Da’s andere koek dan WSV.