Fraaie zege van sterk EVC JO12-1 in Sint Pancras

Vrone JO12-1 – EVC JO12-1 (2-3, rust) 2-6 voor EVC JO12-1
(23-3-2019, 5e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Na de enigszins teleurstellende nederlaag tegen Koninklijke HFC was EVC JO12-1 vastbesloten revanche te nemen in Sint Pancras tegen Vrone JO12-1. Roodgroen miste twee ‘spelers’: middenvelder Mahmoud Harah was ziek en coach Jan van de Nes genoot van een scoutingsweekend in en rond Breda. De coaches Jacco Steur en Epco Gedikink konden gelukkig wel beschikken over goalie Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden.
EVC was vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Dat was ook nodig want het hobbelige, niet al te beste, veld vereiste opperste concentratie. Roodgroen was de bovenliggende partij en kwam verdiend op voorsprong. Victor betrok Mike in een goed uitgespeelde aanval en de linksbuiten zorgde voor 0-1. Die voorsprong wisten de Edammers even later te vergroten. Jesse legde de bal panklaar voor Mike. Een diagonale droge knal betekende 0-2. Een slordigheidje had tot gevolg dat Vrone op 1-2 kon komen. Vervolgens stuurde aanvallende middenvelder Victor rechterspits Rick de diepte in en die tikte het leder tussen de benen van de doelman door tegen het net (1-3). De rust brak aan met een 2-3 voorsprong. Een scherpe voorzet van een Vrone-voorwaarts werd door onze linksback ongelukkig van richting veranderd waardoor de thuisclub met de nodige hoop de kleedkamer opzocht. In de pauze werd de spelers gevraagd wat er nodig was om deze wedstrijd te winnen. Op die vraag hadden De Mannen een duidelijk antwoord en dat vertaalden zij op uitstekende wijze in de tweede helft. EVC was de baas in Sint Pancras en gaf Vrone geen schijn van kans. Rick zette Mike aan het werk en die tikte 2-4 binnen. Na een fraaie aanval over meerdere schijven passte Zuhair de bal naar Rick en die schoot raak (2-5). Inmiddels had Tim Steur gezien dat de talrijke polletjes op het veld voor wonderlijke capriolen konden zorgen. Bij een afstandsschot van zo’n 25 meter mikte Tim precies op zo’n polletje en daardoor was de keeper kansloos (2-6). De uitstekende jeugdscheidsrechter floot ‘een weinig later’ voor het einde van de wedstrijd.
Conclusie: Roodgroen won zeer verdiend van het sportieve Vrone. Alle spelers toonden een goede instelling en lieten zien dat ze begrepen wat er nodig is om deze wedstrijd te winnen. Niet alleen in woorden maar ook in daden.
Mannen: grote klasse! Ga zo door én …. wees en blijf scherp!