Sterk EVC JO12-1 legt koploper Castricum het vuur na aan de schenen (3-3)!

Castricum JO12-1 – EVC JO12-1 (1-1, rust) 3-3 eindstand
(13-4-2019, 8e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
Drie overwinningen op rij hadden EVC JO12-1 in de kopgroep in de 1e klasse gebracht. Nu wachtte koploper FC Castricum JO12-1 op hun thuisbasis. EVC kon nog niet beschikken over de geblokte middenvelder Mahmoud Harah maar Asmae Nabili reisde in zijn plaats samen met doelman Tygo Gedikink, Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden af naar ‘de rand van de duinen’.
De omstandigheden om te voetballen waren alleszins aangenaam maar het veld was een minpuntje. Het kunstgrasveld leek van beton en dat maakte het lastig om hierop goed te voetballen. Gelukkig lieten beide teams zich hier niet van weerhouden. EVC had in de beginfase het meeste balbezit, was sterker en beter maar het had moeite om de sterke verdediging van de gastheren uit zijn verband te spelen. Aan de andere kant was de defensie van EVC ook de baas en derhalve bleef het notitieboekje onaangeroerd. Dat veranderde na een minuut of tien. De sterke rechtervleugelverdiger Zuhair onderschepte een dieptepass van Castricum, passte naar de vooruitgeschoven middenvelder Victor en die tikte door naar linkerspits Mike. Zijn inzet scheerde de bovenkant van de lat. Het bleek de voorbode tot de openingstreffer. Niek zag ruimte-en-diepte en passte de bal in de loop van Victor die snel opstoomde en het leder koeltjes in de hoek rechts van de keeper deponeerde (0-1). Even later vond Niek de sprintende Rick maar die stuitte op de doelman van de thuisclub. Een minuutje later verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Een verkeerde inspeelpass belandde in de voeten van een voorhoedespeler van Castricum, Roodgroen aarzelde en de stand werd naar 1-1 getild. Na de aanvankelijke dominantie van EVC speelde het thuisteam nu beter en was het gevaarlijker. De wit-blauwen leken op voorsprong te komen maar een mooie aanval eindigde op de paal. Aan de andere kant liet Asmae twee tegenstanders haar hielen zien en dwong ze de C-goalie tot een fraaie redding.
Na 30 enerverende minuten konden beide teams even op adem komen en zich opladen voor nog een half uur voetbal van hoog niveau. Na de thee testte Asmae direct de keeper maar Castricum nam het heft in handen. Een snelle combinatie betekende 2-1. De EVC-verdediging met Zuhair, Tim Steur, Tim Knegt en doelman Tygo draaide een paar minuten lang over’uren’ maar het wist de poort dicht te houden. Met hulp van de hardwerkende Niek, Victor, Jesse, Asmae, Rick en Mike wisten De Onzen zich aan de omsingeling van de gastheren te ontworstelen. Roodgroen liet zich nu weer zien voor het doel van de tegenstander. Een prachtige combinatie tussen Asmae en Victor werd besloten met een schot van eerstgenoemde dat maar net aan gekeerd kon worden door de sluitpost van Castricum. Jesse brak vervolgens goed uit, schoot met scherp maar de keeper ranselde de bal uit het doel. Inmiddels bleken Mike en Niek teveel last te hebben van hun blessures en moesten zij naar de kant om zoveel mogelijk te herstellen. In een gewijzigde opstelling kwam EVC ook in de stand helemaal terug in de wedstrijd. Rick lag al op snelheid toen Asmae hem in de loop aanspeelde. Rick was-en-bleef weg maar stuitte in eerste instantie op de keeper. In de herkansing was het echter raak: 2-2. Vervolgens kopte, uit een corner van Victor, een Castricummer de bal over zijn eigen doel. Ietsje later knalde Tim Knegt de bal maar net over de ‘rechthoek’. EVC had geloof-en-vertrouwen en dat betaalde zich uit. Mike was weer in het veld gekomen en het ‘linkeroog van Tim Steur’ had dat razendsnel in de gaten. Wat volgde was een dieptepass op maat en een ‘zoever’ die de ’touwen’ achter de keeper verschroeide (2-3)! Een fraaie goal! In de uiterste slotfase kwam Castricum toch weer opzetten maar doelman Tygo wist twee inzetten te pareren. In de slotminuut wist de thuisclub echter toch de bordjes te verhangen. Een tegendraadse inzet betekende 3-3. Dat was natuurlijk een domper voor Roodgroen want bij winst had koploper Castricum de hete adem van EVC, DSS en Volendam nog meer in de nek gevoeld.
De competitie is echter niet voorbij en niets is al beslist. Er staan drie wedstrijden op het programma waarin veel kan gebeuren. EVC heeft negen punten nodig en is dan toch nog afhankelijk van de andere kandidaten. Een kans blijft echter een kans en zo lang de beslissing niet gevallen is, blijft dat zo. EVC speelde een sterke wedstrijd tegen de koploper en toonde zich daarin minstens gelijkwaardig. Het was een wedstrijd op hoog niveau en bovendien een sportieve strijd. Complimenten!!!
De komende drie (…) zaterdagen zijn we vrij maar we trainen natuurlijk wel door. Daarna volgt de zeer spannende, absolute slotfase. Mannen, wees en blijf ….. scherp!!!